laknulo mu je

"SVE dugujem ovoj ženi!" Prvo obraćanje Aleka Boldvina nakon što je oslobođen krivičnih prijava za UBISTVO

0

Glumac Alek Boldvin neće odgovarati za smrt direktorke fotografije koju je upucao na snimanju filma "Rđa"

Alek Boldvin na teniskom turniru US Open u septembru 2022
Alek Boldvin na teniskom turniru US Open u septembru 2022foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Holivudska zvezda Alek Boldvin je godinu i po dana nakon što je usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins na snimanju filma "Rđa" oslobođen optužbi za njeno ubistvo.


Kako su javili američki mediji, on je oslobođen svih krivičnih prijava, baš na dan kada je nastavljeno snimanje ovog vesterna. Glumac je najpre optužen za ubistvo iz nehata, po dvema tačkama optužnice, a tada se izjasnio da nije kriv.


Njegovi advokati su u četvrtak, 20. aprila, saopštili da su sve krivične prijave protiv Aleka Boldvina odbačene.

 

Glumac nije javno komentarisao novonastale okolnosti, ali se oglasio na Instagramu kako bi se zahvalio supruzi Hilariji Tomas Boldvin i advokatu Luku Nikasu. On je podelio fotografiju na kojoj je zagrljen sa svojom ženom i napisao:


Sve što imam dugujem ovoj ženi (i tebi, Luk).

 

 

  • Ubistvo na snimanju filma

 

Podsetimo, Boldvin je u oktobru 2021. godine na snimanju "Rđe" u Santa Feu usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins (42) i ranio režisera Džoela Souzu (49), jer su se u pištolju u kom je trebalo da budu lažni meci našli – pravi.


Ubrzo su se u medijima pojavile fotografije uznemirenog Boldvina kako plače potpuno slomljen na parkingu ispred kancelarije okružnog šerifa i telefonira potresen. Kako tvrde očevici, glumac je neprestano pitao:


Zašto su mi dali pištolj s pravim mecima?


Svedok ovog uznemirujućeg događaja rekao je za Showbizz411 da je Boldvin izgovarao isto u krug.

Za sve ove godine, nikad mi nisu dali pištolj s pravim mecima – u jednom momentu je rekao Alek Boldvin.


Mesec i po dana kasnije rekao je u intervjuu poznatom novinaru Džordžu Stefanopulosu, za ABC, da on nije pucao u Hačinsovu.

 

Obarač nije povučen. Ja nisam povukao obarač. Nikad ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao oroz, nikad – tvrdio je glumac. – Neko je stavio pravi metak, a metka uopšte nije trebalo da bude na tom imanju.

 

Alek Boldvin uplakan tokom intervjua o Halini Hačins
Alek Boldvin uplakan tokom intervjua o Halini Hačinsfoto: Youtube Printscreen

On je vreme bio vrlo emotivan i jedva zadržavao suze, naročito dok je pričao o pokojnoj Halini.


Bila je neko koga su voleli svi koji su radili s njom, sviđala se svima koji su radili s njom, svi su joj se divili... Meni ovo ne deluje moguće – iskren je bio glumac, koji je na pitanje da je ovo nešto najgore što mu se desilo u životu odgovorio potvrdno i dodao da ne prestaje da razmišlja o svemu što se desilo i preispituje se da li je postojalo išta što je mogao da uradi da spreči tragediju, ali odgovora nema.

 

 

makonda-tracker