postala je mama sa 40 godina

Kako Eva Mendez vaspitava svoje devojčice? Inspirišuća priča holivudske mame od koje možemo mnogo naučiti

0

Eva Mendez je posvećena mama svojim devojčicama, a njene citate o roditeljstvu svako od nas može usvojiti.

Eva Mendez sa ćerkicom
Eva Mendez sa ćerkicomfoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Jedan od najuspešnijih i najostvarenijih parova – u svakom smislu – jesu Eva Mendez i Rajan Gosling. Par se zaljubio jedno u drugo gotovo na prvi pogled, iako su u tom trenutku imali druge partnere, a prvi sastanak imali su u Diznilendu – i nakon njega su sve do danas ostali zajedno.

 

Eva i Rajan dobili su dve ćerke, koje dele gotovo isto ime, Esmeralda Amada i Amada.

 

– Uvek sam imala jasnu granicu kada su u pitanju moj muškarac i moja deca. Govoriću o njima, naravno, sa ograničenjima, ali neću postavljati slike iz našeg svakodnevnog života. Za mene je crveni tepih više posao nego pokazivanje ljubavi – napisala je ona jednom prilikom.

 

Takođe, jednom prilikom je Eva rekla da nikada nije želela decu pre nego što je upoznala Goslinga.

 

– Nikada ranije nisam želela bebu dok se nisam zaljubila u Rajana, i nekako je ispalo tako da sam imala 40 godina i rodila svoje prvo dete – bila je iskrena glumica, za koju njen partner tvrdi da je najbolja mama na svetu.

 

– Imalo je smisla da imam... ne decu, nego njegovu decu – rekla je Eva Mendez.

 

Kako Eva Mendez vaspitava devojčice sa Rajanom?

 

Par, koji je zajedno od 2011. godine, nema dadilje, već je Eva "programirala svoju rutinu i karijeru tako da joj porodica bude na prvom mestu", a onda uklapa sve ostalo. Rajan je takođe veoma posvećen, te sve vezano za decu rade zajedno.

 

Eva Mendze i Rajan sa ćerkama prilikom retkog zajednikog pojavljivanja
Eva Mendze i Rajan sa ćerkama prilikom retkog zajednikog pojavljivanjafoto: CB/CB / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U maju 2023. godine, u intervjuu za GQ, Rajan je otkrio da se oslanja na Evu kad god nije siguran koji izbor je pravi za devojčice. – Ona uvek zna šta je važno, uvek, uvek pitam nju.

 

Dobar roditeljski savet koji sam čula i po kome živim: Želim da moja deca, kada budu u nevolji nekad u životu, kažu: "Oh, moram da pozovem mamu", pre nego "Ooo, ne mogu ovo da kažem mami" – ispričala je ona, dodavši da želi da deca osećaju da mogu sve da joj kažu.

 

Uvek se trudim da se povežem s njima, posebno u najtežim trenucima, kada to ne želim i kad bih radije bila ljuta na njih – rekla je Eva.

 

 

Nekonvencionalan pristup

 

– Kad smo bili u Londonu, išli smo na mjuzikle, u pozorište, muzeje, zamak, izlete... Ipak, sada osećam da je vreme da im vratim dosadu, posebno deci, ali i sebi. Volim kad nam je dosadno, kad se ne stimulišemo telefonom, ajpedom, kompjuterom, televizijom – tad nam dolaze ideje. Nekad je to zabavno, nekad opasno, nekad prosvetljujuće, ali hoću da nam bude dosadno. 

 

Sve kreće od kuće. Rajan i ja, nadam se, radimo posao tako što ih volimo potpuno i radimo to tako da se osećaju da su nam samo one dovoljne.

 

Eva i Rajan funkcionišu kao celina kada je u pitanju vaspitavanje dece
Eva i Rajan funkcionišu kao celina kada je u pitanju vaspitavanje decefoto: Focus FeaturesCollect / Everett / Profimedia

 

Deca pre svega

 

 Svi smo roditelji na svoj način i većinu vremena nemamo pojma šta radimo – rekla je Eva pratiteljki na Instagramu koja se nije složila s njenom odlukom da ne tuče decu. – Nismo dobili priručnik kako da budemo roditelji!

 

Kada su je optužili da je zapostavila svoje društvene mreže, Eva je rekla da je "imala posla" i da "ne može da balansira porodicu i društvene mreže".

 

I tako, šokantno, izabrala sam porodicu!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)

 

S decom – kao u hotelu

 

Nekad se osećam kao da držimo neki motel s veoma pijanim i agresivnim gostima – našalila se Eva 2020. za Sydney Morning Herald.

 

Osećamo se kao da radimo u hotelu, a gosti nam naređuju i traže da im donosimo hranu, a kad odu da spavaju, ostanemo da čistimo za njima i pričamo kako su nas tretirali tog dana – ispričala je nasmejana Eva.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

SVAKI ŠESTI PAR U SRBIJI SE BORI SA ZAČEĆEM: Šta kažu žene koje su prošle kroz proceduru vantelesne oplodnje (KURIR TELEVIZIJA)

 

makonda-tracker