strašan kraj

Poslednju pesmu posvetila je – sinu: Borba pevačice koju je svet pratio sa zebnjom završila se na najtužniji način

0

U poslednjim mesecima života, pevačica, koja je juče umrla u 32. godini, imala je samo jednu želju: da finansijski zbrine svog sina

Ket Dženis je umrla u 32. godini
Ket Dženis je umrla u 32. godinifoto: cat.janice/Instagram

Poznata pevačica Ket Dženis, najpoznatija po hitu Dance You Outta My Head, preminula je u 32. godini nakon borbe protiv raka u sredu ujutro, saopštila je njena porodica.


Ketrin je mirno ušla u svetlost i ljubav nebeskog tvorca – naveli su Ketini najbliži na njenom zvaničnom profilu na Instagramu. – Večno ćemo biti zahvalni na izlivu ljubavi proteklih meseci, koju su Ketrin i naša porodica primili.


U saopštenju se navodi da je Ket doživela da njena muzika ode dalje nego što je očekivala i da počiva u miru znajući da će njen sin moći da živi od njenog stvaralaštva.

 


Ko je Ket Dženis?


Ketrin Dženis Ipsan je američka kantautorka koja je od malih nogu bila u svetu muzike – sa šest godina naučila je da svira violinu i klavir, a potom nastavila svoje muzičko obrazovanje kroz razne programe, pozorišne produkcije, učešćem u džez bendovima, raznim orkestrima...


Sa samo 12 godina počela je da komponuje, a potom je počela da se bavi i produkcijom.

Snimila je nekoliko uspešnih pesama, a pažnju javnosti je na sebe skrenula nakon što joj je 2021. dijagnostikovan sarkom. Ona je otvoreno na društvenim mrežama pričala o svojoj borbi i hemioterapiji.


Upravo sam se oporavila od kovida kad sam primetila da su mi limfni čvorovi otekli... nisam mnogo razmišljala o tome – rekla je jednom prilikom na TikToku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cat Janice (@cat.janice)


Potom je, dok je učila za ispit, počela da masira vrat i primetila da je otok i dalje tu – veći i tvrđi, pa se obratila lekaru. Ispostavilo se da je u pitanju tumor, koji se razvio unutar mišića.


Lekari su rekli da prognoza nije dobra, ali uradiće sve što mogu – rekla je Ket, koja nije mnogo pričala sa sinom o svom stanju, jer je imao tek šest godina. U međuvremenu je počeo da shvata da je "mama bolesna i bori se".


Sada razume da je mama mnogo bolesna i da možda neće uspeti – rekla je pevačica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cat Janice (@cat.janice)


Njen hit Dance You Outta My Head , koji je objavila je četiri dana nakon što je smeštena na palijativnu negu, a on se našao da vrhu mnogih top lista.


Ket je istakla da želi da, nakon njene smrti, sav novac od uspeha ove pesme pripadne njenom sinu Lorenu (7), na kog je prenela prava, a ljudi širom sveta snimali su se uz njen hit da bi on bio još uspešniji i tako joj pomogli.


Ja sam iskreno "oduvana" ljubavlju koju dobijam i kako su me svi podržali i delili moju priču – rekla je pre nekoliko nedelja Ket za Today. – Zaista nisam očekivala da ću doći do ovoga. Verujem da je čudo što mogu tome da svedočim. Srećna sam zbog toga.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Kancer se ne razvija preko noći"

 

makonda-tracker