"svestan posledica"

Pre smrti je rešio – ni peni za bilo šta što se tiče njih! Zašto je Marlon Brando izbacio iz testamenta dve ćerke?

0

Malo pre nego što je izdahnuo, glumac je uneo poslednje izmene u svoj testament, naglasivši da novac ne želi da ostavi jednoj usvojenoj ćerki, niti za bilo šta što se tiče njegove pokojne biološke ćerke

Marlon Brando u filmu 'Kum'
Marlon Brando u filmu "Kum"foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Legendarni američki glumac Marlon Brando, jedna od najvećih zvezda u istoriji Holivuda, ostavio je iza sebe obožavane uloge u nekim od najdragocenijih ostvarenja svetske kinematografije.


Ostavio je i jedanaestoro dece, od kojih su najpoznatiji Kristijan i Šajen, koje povezuje i priča o ubistvu, a verovalo se da je Brando imao i mnogo nepriznate vanbračne dece.


Malo je, međutim, poznato da je glumac, uz to, usvojio i jedno dete – Petru Brando, koju je potom izbacio iz svog testamenta.

U trenutku svoje smrti 2004, Brando je imao 23 miliona dolara, što ne čudi jer je bio jedan od prvih holivudskih glumaca koji su mogli da zahtevaju ogromne honorare, čak i za manje uloge. Uz to je bio i vlasnik privatnog ostrva u Francuskoj Polineziji, a iza sebe je ostavio testament o kom se mnogo pričali nakon Brandove smrti.

 

Marlon Brando u filmu 'Julije Cezar'
Marlon Brando u filmu "Julije Cezar"foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Glumčeve poslednje želje o raspodeli njegove imovine bile su vrlo jasne, a poslednje izmene izneo je nedugo pre smrti. Najšokantnija je bila to što je iz testamenta izbacio Petru Brando Korval.


Petrina majka Karolin Baret počela je da radi kao njegova asistentkinja 1976. godine, kada je njena ćerka imala 14 godina, a imala je velike pravne probleme s njenim ocem i poznatim piscem Džejmsom Klavelom. Zato je Brando odlučio da usvoji Petru i da je izdržava, pa joj je plaćao školovanje i dao joj novac da kupi sebi kuću u Londonu.

 

Zašto je Brando izbacio ćerke iz testamenta?


Međutim, Karolin je 2001. prestala da radi za Marlona Branda, a baš u to vreme on je imao finansijske gubitke zbog kojih je tražio da mu se vrati novac koji je, tvrdio je, samo pozajmio Petri. Karolin je, prenosi britanski Express, isticala da je to bio poklon i da nije očekivala da će morati da vrati novac glumcu.

 

 

Izjavila je i da ju je on oterao u penziju, a slučaj je završio na sudu, gde je Karolin Baret pobedila.


Mesec dana kasnije, Brando je preminuo, a malo pre toga je promenio svoj testament, naglasivši da ništa ne ostavlja Petri, kao i da njegov novac neće biti usmeren za bilo šta što se tiče njegove pokojne ćerke Šajen Brando, s kojom je tokom života imao vrlo turbulentan odnos.


Namerno i s punom svešću o posledicama ne dajem sredstva za bilo šta što se tiče Šajen i Petre Brando Korval – pisalo je u njegovoj poslednjoj volji.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Srpska glumica o Holivudu

 

makonda-tracker