do kraja je ostao njena najveća požuda

"Elvis je bio GROZAN u krevetu": Buran ljubavni život fatalne Rite Moreno koja je IZ OSVETE prevarila Marlona Branda

0

Ona se smatra najuspešnijom umetnicom ikada, četiri najprestižnije nagrade u svetu filma su pripale njoj tokom 70 godina duge karijere.

Rita Moreno 1950. godine
Rita Moreno 1950. godinefoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Fatalna glumica koja je nagrađena Oskarom za sporednu glumicu u mjuziklu Priče sa zapadne strane, a te 1962. godine je postala prva latinoamerička žena koja je osvojila ovu prestižnu nagradu.

 

Rita Moreno je uspela da osvoji trostruku krunu glume i time bude je od 24 glumaca kojima je to pošlo za rukom. Osim uspešne karijere, Rita je poznata i po burnom ljubavnom životu, kao što to obično i biva sa holivudskim lepoticama.

 

Ona je rođena u Puerto Riku, ali se već sa pet godina sa majkom preselila u Njujork, a sa 13 je prvi put igrala na Brodveju. 

Rita je, između ostalog, poznata i po toksičnoj vezi sa Marlonom Brandom koja je potrajala čak osam godina. Američki bog lepote je imao nekoliko burnih odnosa i zanimljivih priča koje su privlačile brojne lepotice.

 

- Brando je bio kralj filmova i jedan od najseksepilnijih muškaraca na svetu. Naša ljubav bila je burna poput oluje. Stalno smo raskidali i mirili se, a to je trajalo osam godina - rekla je ona jednom prilikom.

Glumica je čak i ostala u drugom stanju sa Brandom, međutim, pošto on nije želeo dete, organizovan je ileglani abortus koji nije završen kako treba, pa je Rita morala na hitnu operaciju. Nakon toga je bila u depresiji i pokušala tabletama da okonča svoj život.

 

- Otišla sam u krevet da umrem. Ovo nije bilo samoubistvo iz osvete, već uteha, bekstvo od bola u smrt. Bilo je ponižavajuće i puštala sam ga da me pregazi. Želela sam da lišim sebe života jer nisam mislila da zaslužujem da živim - rekla je ona tada.

Ovo nije kraj njenim burnim aferama. Nakon što je saznala da joj je Brando neveran, iz osvete ga je prevarila sa Elvisom Prislijem.

 

- Elvis je bio grozan u krevetu. Bio je mala beba u poređenju sa Brandom - ispričala je Rita.

Moreno je bila u braku sa Leonardom Gordonom od 1965. pa sve do njegove smrti 2010. godine, međutim u jednom kratkom intervjuu ona otvoreno priznaje da je Marlon bio najveća sila u njenom životu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rita Moreno (@theritamoreno)

- Bio je moja velika ljubav. Bio je požuda mog života. Ljubav mog života - rekla je u jednoj izjavi za magazin People.

 

Rita je nedavno proslavila 91. rođendan i pokazala da su godine za nju samo broj.

 

makonda-tracker