danas je njen život potpuno drugačiji

Rekla je da je VIŠE NEĆEMO VIDETI — ali predomislila se! Borba s teškom bolešću nije slomila prelepu glumicu i njen duh

0

Na dodeli Emi nagrada najviše pažnje privukla je slavna glumica Kristina Eplgejt.

Kristina Eplgejt se raspalakala tokom svog govora
Kristina Eplgejt se raspalakala tokom svog govorafoto: Fox TV / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Iako je glumica Kristina Eplgejt rekla da je njeno "poslednje pojavljivanje na nekoj dodeli nagrada kao glumica" bilo na dodeli SAG nagrada 2023. godine, oduševila je fanove kada je uručila nagradu na 75. dodeli Emi nagrada 2024. godine.

 

Slavna glumica (52) poslednjih godina vodi velike bitke sa zdravljem, nakon što joj je dijagnostikovana multipla skleroza 2021. godine, te je došla uz pomoć štapa, a prilikom izlaska na scenu dočekali su je ovacije, pa su je i preplavile emocije.

 

Glumica je izgledala veoma sofisticirano u burgundi haljini s potpisom Kristijana Sirijana, sa peplum detaljem u predelu struka, a dostojanstveno se popela na binu pridržavajući se za Entonija Andersona.

 

Kristina je bila nasmejana i lepo raspoložena
Kristina je bila nasmejana i lepo raspoloženafoto: Frank Micelotta / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kristina nije krila suze, šaljivo je pomenula svoje telo, i ranije govorivši o tome da se zbog bolesti ugojila, a publici je takođe kroz šalu rekla: "Ne morate da aplaudirate svaki put kad uradim nešto".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMDb (@imdb)

 

Ona je ponovo pokazala moć humora i sposobnost da se izdigne iznad svoje bolesti i situacije, a čitava situacija za nju već godinama nije nimalo laka.

 

Bolest Kristine Eplgejt

 

Kristini i je u 50. godini dijagnostikovana bolest centralnog nervnog sistema koju karakteriše prekid protoka informacija između mozga i tela, a radi se o multiploj sklerozi.

 

Kristina Eplgejt 2021. godine dobila je strašnu dijagnozu
Kristina Eplgejt 2021. godine dobila je strašnu dijagnozufoto: ARIANA RUIZ / Zuma Press / Profimedia

Strašna istina je bila ta da Kristina više nije imala snage da glumi, ali je istakla u velikom intervjuu za Njujork Tajms da nikada nije prihvatila tu činjenicu.

 

Njena pokretljivost je jako opala, a na setu su joj bila potrebna invalidska kolica kako bi se kretala, najteže je bilo snimanje na visokim temperaturama. Kadrove koji su podrazumevali da stoji ili ulazi u sobu, nije mogla da snima, pa je u te svrhe uvek bila naslonjena na vrata koja bi je prdržavala da ne padne.

 

1 / 5 Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

 

Ovo je prvi put da me neko vidi u ovakvom stanju. Ugojila sam se. Ne mogu da hodam bez štapa i želim da ljudi znaju da sam vrlo svesna toga — rekla je kada je publika prvi put mogla da je vidi u toku borbe sa bolešću, odnosno, kada se pojavila nova sezona serije "Mrtav za mene", u kojoj je glumila uprkos svim poteškoćama.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Pacijenti napisali priručnik za obolele od multipla skleroze

 

makonda-tracker