"ljuta sam!"

Nije mogla da hoda, ugojila se 18 kilograma: Glumica koju Srbi OBOŽAVAJU prekida karijeru zbog bolesti

0

Glumica Kristina Eplgejt otkrila da će zbog bolesti sa kojom se bori od prošle godine, uloga u seriji "Dead to Me" verovatno biti njena poslednja.

foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON
foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Kako je preneo Pejdž Siks, glumica je podelila tužne vesti rekavši da će zbog 

multiple skleroze sa kojom se intenzivno bori od 2021. godine, uloga u seriji "Dead to Me" verovatno biti poslednja, piše Pejdž Siks.

 

- Džen Harding je najverovatnije poslednja uloga koju ću odigrati - rekla je glumica za magazin "Variety" ove nedelje.

 

- Sa mojom bolešću, ne znam koliko ću biti sposobna da nastavim dalje. Ali ovo je dar. Ovo je bio zaista dar za mene - rekla je Kristina Eplgejt kojoj je bolest dijagnostikovana početkom 2021. godine i otkrila da joj boravak na snimanju serije pomogao da shvati u kakvom se zdravstvenom stanju nalazi.

 

S obzirom na njeno stanje, uslovi na snimanju su morali da budu posebni, a ekipa na setu joj je uvek pružala podršku.

 

- Moralo je da bude hladno na snimanju. A i ne mogu više da radim 18 sati dnevno, znate? To je bilo nemoguće - rekla je Eplgejt.

 

Ona je dodala da su autorka serije Liz Feldman uz ostatak glumačke ekipe bili "puni ljubavi" prema njoj.

 

 

- Ako bih ih nazvala ujutru i rekla: "Društvo, ne mogu da siđem niz stepenice", odgovorili bi: "U redu, nećemo snimati danas. Radićemo druge stvari". Netfliks nam je čak dopustio da napravimo pauzu od nekoliko meseci kako bih mogla da dođem sebi nakon dijagnoze i da se lečim - rekla je glumica koja već razmišlja o nekim drugim poslovima u Holivudu.

 

- Želela bih da razvijam stvari, želela bih da proizvodim stvari - rekla je glumica i dodala:

 

- Imam mnogo ideja u glavi i samo treba da ih sprovedem u delo - dodala je.

 

Podsetimo, Kristina Eplgejt je prvi put o svojim zdravstvenim problemima pričala u avgustu 2021. godine objavom na Tviterom da je "to bilo čudno putovanje", ali da je imala mnogo podrške.

 - Bio je to težak put - dodala je tada. - Ali kao što svi znamo, put se nastavlja. Osim ako ga neka rupa ne blokira - rekla je ona svojevremeno.

 

Prvi simptomi multiple skleroze


Priznala je da je probleme sa održavanjem ravnoteže primetila i dok je snimala scene plesa u prvoj sezoni serije "Dead to me" pre nego što je saznala da boluje od multipla skleroze.

 

- Volela bih da sam obratila pažnju. Ali kako sam mogla da znam? - zapitala se ona tada.

 

Kasnije je primetila i da nije mogla da igra tenis kao ranije, ali i dalje nije to povezivala sa medicinskim problemom.


Eplgejt je svojevremeno rekla za Njujork Tajms da je utrnulost i trnjenje u ekstremitetima imala i ranije, ali da su se pogoršavali nekoliko godina pre nego što joj je bolest konačno dijagnostikovana.

 

 

Od ostalih simptoma karakterističnih za multiplu sklerozu, izdvajaju se bol, poteškoća u govoru, drhtavica i vrtoglavica.

 

Kristini Eplgejt bolest naravno teško pada, kao i ograničenja koja ona nose, a koja se odražavaju na njen svakodnevni život.

 

"Ne mogu da hodam bez štapa. Nikad neću prihvatiti ovo. Ljuta sam", izjavila je ona nedavno za Njujork Tajms i dodala da je posledica bolesti sa kojom se bori i 18 kilograma viška koje je dobila.

 

 

makonda-tracker