sve negira

Tvrdi da je u pitanju – ZAVERA PROTIV NJEGA: Oglasio se čuveni glumac optužen za silovanje i zlostavljanje

0

Popularni glumac, komičar i voditelj tvrdi da mu već neko vreme poručuju da se pazi jer "dolaze po njega"

Rasel Brend nedavno je viđen u Londonu tokom vožnje biciklom
Rasel Brend nedavno je viđen u Londonu tokom vožnje biciklomfoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako je javio britanski Guardian, glumac, komičar i voditelj Rasel Brend je optužen za silovanje, seksualni napad i emocionalno zlostavljanje tokom sedmogodišnjeg perioda, u vreme kada je bio na vrhuncu slave.


Optužbe su, inače, rezultat istraživanja koje su sproveli program Dispatches kanala Chanel 4 i listovi Times i Sunday Times, a protiv Brenda su se izjasnile četiri žrtve.


Jedna od njih imala je samo 16 godina u trenutku navodnog napada, a one navode da su nastraje glumca doživele uz periodu između 2006. i 2013. godine. Britanski Times piše da je jedna od žrtava napadnuta u glumčevoj vili u Los Anđelesu, kao i da je ona istog dana primljena u centar za žrtve silovanja.

 

Ostale su optužile Rasela Brenda i za "kontrolišuće, zlostavljačko i predatorsko ponašanje", piše dalje ovaj list.


Glumac se potom oglasio na društvenim mrežama, video-snimkom u kom je tvrdio da nikada nije imao intimni odnos koji nije bio sporazmni.

 

rasel brend proteklih godina je najporepoznatljiviji po dokumentarnim filmovima
rasel brend proteklih godina je najporepoznatljiviji po dokumentarnim filmovimafoto: EPA/HERBERT NEUBAUER

Brend, koji se uspešno bavi i dokumentaristikom i vrlo je uticajan na društvenim mrežama, rekao je da protiv njega postoje "veoma, veoma ozbiljne krivične optužbe" koje on "apsolutno opovrgava".


Kao što sam o tome naširoko pisao u svojim knjigama, bio sam veoma, veoma promiskuitetan – rekao je Brend. – U vreme tog promiskuiteta, sve veze koje sam imao bile su uvek sporazumne. Uvek sam bio transparentan po pitanju toga.


On je istakao da veruje da je u pitanju neki plan, odnosno zavera protiv njega, i da je vode mejnstrim mediji.

 


Svestan sam da sve već neko vreme u komentarima govoriili "Pazi se, Rasele, dolaze po tebe. Previše se približavaš istini" – rekao je on, naglasivši da ga mnogi smatraju teoretičarem zavere i tvrde da je desničar.


On je istakao da želi da mu pratioci ostanu blizu i da "budu budni", a snimak je završio porukom "Ostanite slobodni", koju često koristi na kraju svojih obraćanja fanovima.

 

BONUS VIDEO

Ćerka čuvenog glumca silovana kao tinejdžerka

 

 

makonda-tracker