tužno

Stigla mu je kobna poruka i više se NIKAD nije vratio kući: Smrt najlepšeg glumca Holivuda krije jezivu simboliku

1

Pol Voker preminuo je jako mlad, paradoksalno — radeći ono što je obožavao

pol voker je bio jedan od najlepših i najpopularnijih glumaca holivuda
pol voker je bio jedan od najlepših i najpopularnijih glumaca holivudafoto: EPA/SERGEI ILNITSKY

Američki glumac Pol Voker bio je jedna od najvećih nada i jedno od najlepših lica Holivuda, kada je tragično, u jeku slave, izgubio život u kobnoj saobraćajnoj nesreći. Njegova smrt u 40. godini bila je šok za svet Holivuda, a detalji koji je prate veoma su mračni.

 

Pol Voker je od najranijeg detinjstva bio poznato lice, a prvi put se pojavio na televiziji u jednoj reklami za pelene. Kao dete je počeo da se bavi manekenstvom, a kasnije i da glumi u dečjim emisijama.

 

Zbog svoje lepote, ali i talenta, uvek je privlačio pažnju kamere, ali i mnogih žena koje su za njim uzdisale. Zabavljao se s glumicom Deniz Ričars, a iz veze s Rebekom Mekbrejn dobio je svoju jedinu ćerku Medou Rejn.

 

Nijedna veza u koju je Voker kasnije ušao nije se održala, a zabavljao se s brojnim poznatim devojkama, među kojima je bila i Džesika Alba i Izabel Gular.

 

U jednom od poslednjih intervjua Pol je rekao da želi da napusti glumu i da se posveti porodici jer se umorio od života filmske zvezde.

 

pol voker je pred kraj života rekao da se umorio od života filmske zvezde
pol voker je pred kraj života rekao da se umorio od života filmske zvezdefoto: Graham Whitby / Zuma Press / Profimedia

Jeziva podudarnost s načinom njegove smrti bila je što je obožavao brzu vožnju, automobile, a takmičio se u trkačkoj seriji Redline Time Attack. Za neke scene u serijalu „Paklene ulice“ nije koristio dublere, već je prilagodio svoj auto Nissan Skyline kako bi ih sam snimio.

 

I sama njegova uloga u franšizi "Paklene ulice" i njegova strast dovele su ga do kobnog kraja, a on čak nije ni vozio tada...

 

Zvezda franšize "Paklene uloze" preminuo je nakon što su se kola u kojima se vozio slupala i zapalila. Tada 40-godišnji Voker pronađen je mrtav pored svog prijatelja i finansijskog savetnika Roždera Rodasa 30. novembra 2013. godine, u izgoreloj Porše Kareri GT u Los Anđelesu.

 

Izveštaj je pokatao da je Voker stradao od kombinovanih traumatskih i terminalnih povreda, dok je Rodas, koji je vozio, preminuo od više traumatskih povreda. Nisu pronađeni nikakvi tragovi droge ili alkohola ni kod jednog od saputnika.

 

Opisno je da su se kola vozila neprilagođenom brzinom, kao i da je, zbog nepoznatog razloga, vozač izgubio kontrolu nad vozilom i da se vozilo "okretalo i počelo da putuje u jugoistočnom pravcu", te da je "udarilo trotoar, pa drvo, pa uličnu svetiljku". Na kraju, navedeno je da je vozilo bilo maltene prepolovljeno. 

 

Mnogi veruju i dan-danas da ova smrt nije bila slučajnost, a uzrok nije mogao da se precizno utvrdi jer je auto uništen.

 

Vokerova majka svojevremeno je u dokumentarcu ispričala da je on tog dana planirao da sa ćerkom Medou okiti jelku, a potom mu je stigla poruka koja ga je podsetila na humanitarni događaj na koji je zaboravio.

 

Nikada se nije vratio kući.

 

Bonus video

Darko Lazić nakon udesa

 

makonda-tracker