svi su bili u šoku

"Vidim mrtvog čoveka! Uništio sam mojoj deci život!" Milan Kalinić prvi put o SUDARU u "KRIVINI SMRTI"

0

Voditelj i cela njegova porodica su bili jako potreseni nakon ovog strašnog događaja. 


 

Sandra i MIlan Kalinić su bili zajedno u kolima u trenutku udesa
Sandra i MIlan Kalinić su bili zajedno u kolima u trenutku udesafoto: Marija Mladjen/ATAImages

Popularni voditelj Milan Kalinić prvi put je otvoreno pričao o saobraćajnoj nesreći, koja ostavila traga na njegov i život njegove porodice. U pitanju je udes koji se odigrao na Kopaoniku 2015. godine, a Milan je u kolima bio sa svojom porodicom, suprugom Sandrom i decom, sinom Vukom i ćrekom Teom.

 

Sve se odigralo u Dugoj krivini, koja je poznata i kao "Krivina smrti". Ovaj razgovor Milan jevodio sa svojom supurgom. 

 

- Već smo prilazili Brusu i nailazimo na kobnu krivinu, ona se inače zove Duga krivina. Meštani su je nazvali "Krivina smrti". Nisam jurcao, vozio sam normalno. Zaokrenuo sam, dodao sam gas misleći da izlazim iz krivine. To je bilo dovoljno. To su bili mađarski državljani u dva automobila. Prvi automobil uspeva da me izbegne, dok je u drugom automobilu bio manje vičan vozač. Mi, bukvalno imamo direktan sudar sa automobilom. To je strašan trenutak - priča Kalinić. 

 

- To je bio stravičan udarac. Od siline smo se okrenuli na skroz drugu stranu. Stravičan trenutak. Tada Tea i Vuk počinju da urlaju, a ti si u šoku i histeriji. Bog je to napravio, verovatno, iz valjanih razloga. Naš auto je bio veliki, drugi manji. Svi su poispadali iz tog automobila - priča potreseni Kalinić svojoj supruzi.

 

Taj udes je najteži momenta u životu Milana i sandre
Taj udes je najteži momenta u životu Milana i sandre foto: Antonio Ahel/ATAImages

A onda je Milan, kako je rekao, "video mrtvog čoveka".

 

- Gledam sve te ljude, oni se deru, šok... Prilazim kolima i zatičem situaciju, vozaču je bio volan u grudnom košu. On je bio nagnut nad volanom i leži sa otvorenim očima. Vidim mrtvog čoveka. To je najgori trenutak u mom životu. Vidim čoveka koji ne daje znake života, on je mrtav - bio je očajan Milan

 

Tada je sebi rekao da je ubio čoveka. 

 

-.Ja sam ubio čoveka!" Osećam da sam van sebe, okrenuo sam se autu, gledam tebe, Teu i Vuka. Kažem sebi: "Ti si uništio život svima! Uništio sam mojoj deci život!" To je pakao, kraj, gotovo. Nema više nikakvog života. Okrećem se ka ovom čoveku, gledam ove ljude... Kreće da mi se vrti u glavi - priča Milan. 

 

Millanu je bio u šoku od strašnog događaja, ali je odmah krenuo da pomogne čoveku. 

 

- To je šok u kom ne znam šta da radim, kome da pomognem. Kraičkom oka vidim, da mu mali prst radi i cela ruka. On je samo bio u stanju šoka par sekundi, došao je sebi. Brzo optrčavam auto, čupam, lomim sve. Hitna pomoć i policija su se pojavili neverovatnom brzinom - priseća se Milan emisiji Preživeli na K1. 

 

Na sreću, na kraju su svi preživeli, pa je porodica Kalinić mogla da odahne
Na sreću, na kraju su svi preživeli, pa je porodica Kalinić mogla da odahne foto: Dragana Udovičić

Čovek koji je uparvljao drugim vozilom bio invalid, koji je imao operaciju na srcu i ima samo jedan bubreg, a nakon nesreće je dobio i unutrašnje krvarenje.

 

- Doktor mi je rekao: "Milane, on do Beograda sto osto neće preživeti". Petnaest - dvadeset dana koliko je to trajalo je bilo najveća agonija mog života - priznaje Milan Kalinić.

 

Porodica Kalnić prošla je kroz niz neprijatnosti nakon udesa, ali ova priča dočekala je svoj srećan kraj za sve aktere.

 

- Mi smo svi preživeli, nastavljamo pozitivno - istakao je glumac na kraju ispovesti.

 

 

makonda-tracker