danas je srećna žena

Žrtvovala se zbog njega kad je bio NIKO, a on ju je PONIZIO I OSTAVIO: Banderasu se prva supruga osvetila neočekivano

0

Iako je i sama bila glumica na početku karijere, lepa Špankinja odlučila je da stavi svoj život i posao na pauzu kako bi s njim otišla u Ameriku i učila ga engleski. Nekoliko godina kasnije, bila je sama i skrhana.

Antonio Banderas i Viktorija Abril u filmu 'Veži me!'
Antonio Banderas i Viktorija Abril u filmu "Veži me!"foto: El Deseo / AFP / Profimedia

Početkom devedeseetih godina prošlog veka španski glumac Antonio Banderas tek je pokušavao da se probije u Holivudu.


Bio je više nego talentovan, zgodan i beskrajno šarmantan i imao sve predispozicije da postane svetska zvezda, ali je postojala jedna prepreka – jezik.


Španski glumac vrlo je slabo govorio engleski, zbog čega je njegova supruga Ana Leza, koja je ovaj jezik pričala kao maternji, preuzela odgovoran zadatak da ga naučni engleski i pomogne mu u karijeri.


U tom trenutku, oni su bili u braku već nekoliko godina i važili su za jedan od najskladnijih parova španske scene.

 

Antonio Banderas i Ana Leza upoznali su se krajem osamdesetih, nakon što ga je ona gledala u jednoj predstavi u Španiji. Glumac nije krio da je bio osvojen na prvi pogled.


Bilo je kod nje nečega što sam odmah razumeo. Morao sam da je upoznam – rekao je kasnije Banderas.

 


Bili su u vezi samo šest meseci kada su se venčali 27. jula 1987. godine, a potom su proveli još nekoliko srećnih godina zajedno.


Istina, umeo je Banderasu da odluta pogled – bio je u braku s Anom Lezom kada mu je prvi put privukla pažnju glumica Melani Grifit na dodeli Oskara 1989. godine, ali je ona došla sa suprugom Donom Džonsonom i sve je ostalo na pogledima.


Ugledao sam ovu prelepu ženu u krem haljini, s biserima – prisetio se Antonio kasnije i rekao da je odmah pitao režisera Pedra Almodovara ko je ona.

 


Ana Leza, koja je u tom trenutku imala iza sebe filmove "Filadelfija", "O ljubavi i senkama", "Anonimna kraljica", u potpunosti se posvetila Banderasovom najavljenom uspehu i trudila se da mu pomogne da savlada engleski i pripremi svaku ulogu najbolje moguće.


Ona mi je pomogla da prevedem scenario za "Kraljeve mamba", da radim na njemu, mnogo mi je pomogla da izgradim samopouzdanje. Bez nje nikada ne bih dobio tu ulogu – rekao je glumac u jednom intervjuu.

 

Iako je i sama imala glumačku karijeru koju je trebalo graditi, Ana Leza je pristala da stavi svoje ambicije i planove po strani i s Antoniom se preselila u Ameriku kako bi ga podržala.

 


Bilo je neophodno da idem s njim u Sjedinjene Države jer nije govorio ni reč engleskog, a ja ga govorim tečno – rekla je jednom prilikom Ana.


U međuvremenu, Antoniju Banderasu uspelo je da zakorači dublje u Holivud i igrao je u nekoliko tamošnjih filmova, a 1995. angažovan je za romantičnu komedije "Dvoje suvišnih", zajedno sa – Melani Grifit. Bio je to kraj njegovog braka s Anom.


Uskoro su Banderas i Grifitova na svakom koraku pokazivali ljubav i strast, a Ana Leza je nestala. Još uvek se pamti njena izjava da joj je "Melani Grifit ukrala muža".

 

1 / 6 Foto: EPA/JORGE ZAPATA

 

  • Razvod Banderasa od prve žene


Banderas se nije mnogo obazirao, pa se 1996. godine razveo od Ane, a u brakorazvodnoj parnici njoj je pripala ogromna svota novca, u vrednosti današnjih 3,4 miliona evra, zatim njihova vila u Madridu, mesečno izdržavanje u vrednosti današnjih 12.000 evra i 50 posto profita od svih Banderasovih filmova koje je snimio dok su bili zajedno.


I dok su Antonio i Melani sveže venčani i zaljubljeni do ušiju paradirali svetom zajedno, godinama se ništa nije čulo o Ani Lezi. Otkriveno je potom da se u novembru 2000. godine udala za Darmu Viljareala, s kojim je zasnovala porodicu u kalifornijskoj Santa Barbari.

 

 

Par je nakon venčanja dobio ćerke Klaru Mariju i Sofiju Makarenu, a od tada su se više puta selili i živeli u Španiji, Los Anđelesu, Abu Dabiju i Folsburgu.

 

Kako su pisali španski mediji, cela njena porodica posvećena je budizmu, a Ana svakodnevno praktikuje meditaciju. Ipak, o njenoj privatnosti ne zna se mnogo, a obično je opisuju kao ženu koja je izgradila srećan život uprkos velikom razočarenju.

 

 

BONUS VIDEO

Ispovest pevačice: Varao ju je iza leđa sa ženom starijom 14 godina

 

makonda-tracker