SPASAO JE SAM SEBE

Bio je petak 13. i počelo je kao u horor filmu: Neverovatna priča o tome kako je Angus Klaud jednom PREVARIO SMRT

0

Nakon dramatičnih 12 sati, glumac i dalje nije bio siguran šta mu se događa, da bi uskoro lekari utvrdili da je slomio lobanju i da mu krv pritiska mozak

Znate li zašto je Angus Klaud iz serije 'Euforija' imao ožiljak na glavi?
Znate li zašto je Angus Klaud iz serije "Euforija" imao ožiljak na glavi?foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Američki glumac irskog porekla Angus Klaud, koji je juče preminuo u Oklandu u 26. godini, imao je iza sebe mnogo teških trenutaka iako nas je napustio mlad.


Mladić koji se istakao ulogom u seriji "Euforija" prošle nedelje je sahranio oca, što mu je vrlo teško palo, a godinama je imao probleme s mentalnim zdravljem i, navodno, zavisnošću od lekova.


Ipak, jedna od najvećih drama u njegovom životu dogodila se kada je bio veoma mlad, pre 10 godina, kada je doživeo tešku nesreću.

 

Sve se dogodilo 2013. godine, a Klaud je pričao o svom slučaju u intervjuu za Variety 2022. Tom prilikom glumac je pokazao ožiljak na levoj strani glave i otkrio potresnu priču o tome kako je usred noći upao u jamu dok je šetao sam.

 

Prilikom pada s 10 metara visine je slomio lobanju i prste, ali je uspeo da se spase.

 

Angus Klaud u seriji 'Euforija'
Angus Klaud u seriji "Euforija"foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Slomio sam lobanju na petak 13. Probudio sam se posle 12 sati, na samom dnu. Bio sam zarobljen – istakao je glumac tada. – Na kraju sam se popeo s dna posle... ne znam koliko vremena. Bilo je toliko teško izaći odatle jer mi je lobanja bila slomljena, a koža ne, pa je sve krvarenje bilo unutrašnje i pritiskalo mi mozak. Ali tamo dole ne bi uspeli da me pronađu.

 

Za to što je uspeo da se vrati na površinu mogao je da zahvali samo sopstvenoj volji za životom i snazi.


Spasao sam samog sebe. Ili me je pronašao Bog, nazovite to kako hoćete – izjavio je za Variety Angus Klaud.


Kako je istakao, tom prilikom nije osećao bol jer je, veruje, uključio režim za preživljavanje, a najbizarnije od svega je to što je potom ušao u autobus i sam otišao kući.

 

Angus Klaud kao Fez u seriji 'Euforija'
Angus Klaud kao Fez u seriji "Euforija"foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Kada ga je majka ugledala, najpre je pomislila da je pod dejstvom droge jer su mu zenice bile proširene.


Pokušavao sam da joj kažem šta se desilo, ali sam bio u stanju samo da započnem rečenicu, nisam mogao da je završim. Zato sam rekao: "Samo ću otići u krevet" – prisetio se glumac.


Međutim, majka mu nije dopustila da ode na spavanje u takvom stanju, pa mu je dala vodu, na šta je on počeo da povraća krv. Zato ga je hitno odvezla u bolnicu, gde su lekari odmah utvrdili šta je problem.

 

Oni su mi spasili život. Otud ožiljak. Rasekli su mi glavu, stavili neke metalne delove i pločicu na mestu gde sam slomio lobanju, sve su zatvorili – podelio je Angus.


Nakon što je pet dana proveo na odeljenju za intenzivnu negu, pod dejstvom morfijuma, utvrđeno je da ima blago oštećenje mozga.


Bilo je tako prokleto blizu... ali kao da se nije desilo ništa! Blagosloven samo što imam manje oštećenje mozga. Znate, toliko je beznačajno da ne vredi ni pričati o njemu – bio je zahvalan glumac.

 

Angus Klaud u seriji 'Euforija'
Angus Klaud u seriji "Euforija"foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Američki TMZ javio je kasno noćas da je glumac Angus Klaud juče preminuo u svom domu u Oklandu, samo 21 dan nakon što je proslavio 25. rođendan.


Klaud, inače zvezda serije "Euforija", jedne od najpopularnijih među mladima proteklih godina, dugo se borio s mentalnim zdravljem, a njegova porodica je potvrdila tužne vesti.


S velikim bolom moramo da se oprostimo od ovog neverovatnog čoveka. Angus je bio poseban na mnogo načina – kao umetnik, prijatelj, brat i sin – navodi se u saopštenju glumčeve porodice.


Angusovi bližnji na pomenuli su da se on teško nosio s nedavnom smrću oca.


Prošle sedmice je sahranio oca i teško se borio s tim gubitkom. Jedina uteha koju sada imamo je to što znamo da se Angus ponovo spojio s njim. Otac mu je bio najbolji prijatelj. Angus se borio s mentalnim zdravljem i nadamo se da će njegova smrt biti podsetnik drugima da nisu sami i da ne treba da se bore protiv toga u tišini – navodi se u izjavi za medije.

 

 

BONUS VIDEO: Opasna droga koja kruži u klubovima

 

makonda-tracker