filmska priča

Rekla je: "Ovaj je došao da me ubije", a onda je počeo SUNOVRAT: Tragična priča jedne od najlepših Jugoslovenki

0

Jedna od najlepših jugoslovenskih glumica imala je filmsku priču i tragičnu sudbinu

milja vujanović bila je jedna od najlepših jugoslovenki
milja vujanović bila je jedna od najlepših jugoslovenkifoto: Youtube Printscreen

Prelepa Milja Vujanović imala je iza sebe brojne uspehe i gotovo filmski život i karijeru. Ona je čak dva puta bila birana za mis Srbije, vrlo uspešno se bavila glumom, a kasnije se posvetila astrologiji i čitanju zvezda.

 

Bila je uspešna u svakom svom poslu kojim se bavila, a doživela je filmsku i tragičnu sudbinu.

 

Milja je odglumila glavnu ulogu u filmu "Rani radovi" Želimira Žilnika (1969), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio Zlatnog medveda, a pred njom je, činilo se, bila sjajna karijera.

 

 

Ne samo poznata po lepoti, koja ju je i učinila misicom sa duplom krunom, njena glumačka karijera bila je u usponu, a uloge su se nizale.

 

Ona je bila i veoma obrazovana, te je završila dva fakulteta: Dramsku akademiju i žurnalistiku. Zapažene uloge je ostvarila u filmovima "Sneg na usnama", "Majka, sin, unuk, unuka", "Rani radovi", "Bube u glavi", "Bablje leto", "Neretva", Most", "Nokaut"...

 

 

Međutim, odlučila je da napusti glumu. Tada se posvetila astrologiji, 

stekla diplome svetski priznatih astroloških škola i postala "stručnjak za zvezdanu magiju".

 

— Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas — objasnila je svojevremeno.

 

 

 

Ipak, ona je ostala aktivna u medijima, pisala za njih, gostovala u emisijama, pa čak imala i svoju kontroverznu emisiju.

 

U tom periodu je obnarodovala "udaju" za zvezdu Regulus, koja je, po zapadnoj astrologiji, u konjunkciji s njenim natalnim Suncem i počela da se potpisuje kao "Milja Vujanović Regulus".

 

Potom je u njenom životu usledio novi obrt, s romantične strane, ali uticao je na tok čitavog njenog života... Naime, na jednoj svojoj astrološkoj sesiji, upoznala je Obrada Zejaka. Odmah se zaljubila u njega, ali sve vreme je imala neki loš predosećaj.

 

— Upoznali su se u Astro centru, došao je na analizu horoskopa, mada kruže priče da je on njoj bio poslat od strane službe državne bezbednosti. Ona je, to sam čula mnogo kasnije, svojim prijateljima tada rekla: "Ovaj je došao da me ubije". Takav je osećaj imala. Otkad se on pojavio, sve je ukazivalo da će doći do neke tragedije. Sve vreme je radio na tome da stane između nas dve, da nas udalji, da mama ima neprijateljski odnos prema meni, što nije normalno. Donekle je uspeo u tome. On je bio vojno lice u penziji i uvek je nosio pištolj sa sobom. Jednom kada su došli kod mene u posetu, izvadio je pištolj i stavio ga na sto. Prenerazila sam se. Tada sam rekla mami da to ne može da radi u mojoj kući. Ne znam šta mu je to značilo, valjda je to bila neka demonstracija sile. Posle nekoliko nedelja on je nju upucao tim pištoljem — rekla je Maša Vujanović, Miljina ćerka, jednom prilikom, za magazin Gloria.

 

 

Tokom jedne svađe, Obrad je pucao u Milju, posle čega ona neko vreme ostaje u komi. Kada se probudila, od zadobijenih povreda ostala je nepokretna.

 

Njen sin Leon, koji je tada bio petnaestogodišnjak, kasnije je ispričao kako je izgledala ova traumatična scena.

 

Pucao je u Milju i rekao mom bratu: "Ubio sam ti majku". Ugasio je cigaretu pored moje mame na podu i otišao u policiju da se prijavi — prisetio se on.

 

priča milje vujanović, glumice i astrološkinje
priča milje vujanović, glumice i astrološkinjefoto: Youtube Printscreen

Obrad se nakon ovog događaja odmah sam prijavio policiji i trebalo je da služi kaznu, međutim, Milja je opet sve iznenadila. Ona je tražila da on bude pušten, a da mu kazna bude to što će živeti zajedno i što će brinuti o njoj paralizovanoj.

 

— On se vratio kod nje da živi i to zato što je ona rekla sudiji, zamolila ih da ga oslobode zatvora, da njemu služenje kazne bude to što će on brinuti o njoj nepokretnoj. Ja razumem nju, ali ne razumem njih koji nisu postupili po službenoj dužnosti — ispričala je Maša.

 

Milja je preminula je 4. juna 2005. godine u Beogradu, a poslednjih godina svog života posvetila se pisanju knjiga. Nekoliko godina nakon nje, umro je i Obrad Zejak.

 

 

makonda-tracker