život je nije mazio

Sa 9 godina doživela je horor, svet je zna kao – "RUŽNU": Kada se glumica juče pojavila na premijeri, svi su zanemeli

0

Jedna od omiljenih zvezda juče je širokim osmehom sve podsetila zbog čega je publika obožava

Amerika Ferera na premijeri filma 'Barbi'
Amerika Ferera na premijeri filma "Barbi"foto: Michael Tran / AFP / Profimedia

U Los Anđelesu je održana premijera dugo iščekivanog filma Grete Gervig "Barbi", u kom ćemo u glavnoj ulozi gledati australijsku glumicu Margo Robi.


Uz nju igraju još Rajan Gosling, Kejt Mekinon, Ema Maki i mnogi drugi, a u postavi ovog ostvarenja našla se i Amerika Ferera, koja je oduševila izdanjem na (u ovom posebnom slučaju) ružičastom tepihu.


Glumica je za ovu priliku odabrala dvodelni komplet, koji čine jednostavan kratak korset i duboka maksi-suknja, a u skladu s temom događaja odabrala je svetloroze nijansu, u kombinaciji s pink tašnicom.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER


Ukoliko vam je Amerika poznata, to nije slučajno – ona je ružna Beti iz istoimene serije, američke adaptacije ultrapopularne kolumbijske telenovele Yo soy Betty, la fea.


I dok u ulozi koja ju je proslavila glumica nije bila preterano atraktivna, Amerika Ferera je privatno pravi primer prirodne lepotice i devojke ponosne na svoje latinoameričko nasleđe.

 

Rođena je u Los Anđelesu, u porodici poreklom iz Hondurasa i kao najmlađa od šestoro dece. Kako je jednom prilikom objasnila, ona potiče iz mezoameričke etničke grupe Lenka, naroda koji je vezan uz kulturu Maja i koji postoji od oko 900. godine pre naše ere, a nekada su živeli na području današnjeg Hondurasa i Salvadora.

 


Odrastala je u Kaliforniji kao većina devojaka iz skromnijih porodica, ali se Amerika značajano razlikovala od vršnjaka jer je rano počela da pokazuje izuzetan dar za glumu. Kada je imala samo sedam godina, igrala je u Hamletu, a uskoro je beležila sve više uloga u pozorištu i počela da ide na časove glume.


Potom se pojavljivala u epizodnim ulogama u mnogim popularnim serijama i filmovima, a najveći uspeh joj je glavna uloga u seriji "Ružna Beti". Spremno je uskočila u kostim zbunjene i skromne sekretarice koja ulazi u svet ultraglamuroznih poslovnih ljudi i mode, a svoju transformaciju – spojene obrve, protezu, periku i konzervativan stil nazvala je "betifikacijom". Za ovu rolu dobila je niz uloga i to joj je otvorilo mnoga vrata, a iako je i danas vrlo uspešna, za većinu je ona i dalje "ružna Beti".

 


Amerika je, inače, jedna od glumica koje su se priključile #MeToo pokretu i svojom ispovešću o zlostavljanju koje je doživela u detinjstvu potresla fanove.


Sećam se da sam prvi put seksualno napadnuta kada sam imala devet godina. Nikome nisam rekla i živela sam s tim osećajem srama i krivice misleći da sam ja, devetogodišnje dete, nekako doprinela postupcima odraslog čoveka. Svakodnevno sam ga viđala tokom narednih godina. Smeškao bi mi se i mahao, a ja bih žurila da prođem pored njega. Krv mi se ledila zbog toga, a morala sam da se nosim sa teretom onoga što smo samo on i ja znali – da je očekivao da ću ćutati i uzvratiti mu osmeh – napisala je jednom prilikom glumica na Instgramu.

 

Ona je tada pozvala žene da hrabro istupe, zarad budućih generacija.


Dame, hajde da prekinemo ćutanje kako naredne generacije devojčica ne bi morale da žive sa tim s*anjem – poručila je Amerika.

 


Vrlo rano u svojoj karijeri, glumica je pronašla ljubav svog života. Bio je to režiser Rajan Pirs Vilijams, koji ju je angažovao za svoj studentski film dok je bio na Univerzitetu Južne Kalifornije, a par je od tada nerazdvojan. Zvanično su u vezi od 2005. godine, venčali su se 2011, a danas su roditelji Sebastijana (5) i Lusije (3).

 


Amerika je, inače, velika zaljubljenica u fudbal, a jedna je od investitora u Nacionalnoj ženskoj fudbalskoj ligi, čije je sedište u Los Anđelesu.

 

 

makonda-tracker