ide dalje

Plaćeni ubica, otmica, silovanje i MORE SUZA: Na čuvenu pevačicu se sručila TONA BOLA, ali ona nastavlja da se bori

0

Pevačica danas proslavlja svoj poseban dan, privatno i bez medijske pompe, onako kako joj najviše odgovara posle svega što je proživela

Velška pevačica Dafi
Velška pevačica Dafifoto: Linda Nylind / Eyevine / Profimedia

Velška pevačica Dafi, koja danas proslavlja 39. rođendan, dostigla je neslućeni uspeh svojim debitantskim albumom Rockferry 2008. godine, ali je u narednim godinama nestala iz javnosti.


Njen album pokazao se kao pravo remek-delo, postigavši platinasti tiraž sedam puta i dominirajući top-listama širom sveta. Ovojila je tri prestižne Brit nagrade i Gremi za svoj revolucionarni doprinos muzici.

 

  • Život pevačice Dafi


Međutim, iza kamera i daleko od javnosti glumica je doživela pravi horor.
Rođena je kao Ejmi En Dafi u Bangoru, u Velsu, gde je odrastala uz oca Džona, majku Džojs, sestru bliznakinju Kejt i stariju sestru Keli En.

 

Dafi je najpoznatija po hitu MErcy
Dafi je najpoznatija po hitu MErcyfoto: Dan Wier / Goff Photos / Profimedia

Njeni roditelji su se razveli kada je imala 10 godina i preselila se s majkom i sestrama u Leterstoun, mesto u blizini Fišgarda.


U septembru 1998, kada je Dafi imala 14 godina, kratko je boravila u sigurnoj kući nakon što su nadležni otkrili plan bivše supruge njenog očuha da ga – ubije. Izvesna Don Votson je platila 3.000 funti plaćenom ubici da likvidira njenog bivšeg muža Filipa Smita, koji je u tom trenutku bio u braku s Dafinom majkom. Votsonova je potom osuđena na tri i po godine kazne zatvora.


Bila sam tako prestravljena. Osećala sam se bolesno – ispričala je kasnije Dafi za NME.

 

Život u sigurnoj kući je za nju bio strašno iskustvo – osećala se, kaže, klaustrofobično i izolovano, pa je sa 15 godina pobegla kod oca.

 


Bilo je to nešto užasno – priznala je pevačica, ne želeći da se seća tog teškog perioda, a majka i sestre bile su toliko ljute na nju da nisu komunicirale s Dafi godinu dana.


Usledile su burne godine u pubertetu – buntovništvo, opijanje i krađa čamca u Velsu.


Kada je imala 19 godina, zakoračila je u svet muzike, nako što je upisala muzičku produkciju, potom je objavila album Aimée Duffy (EP), a 2007. i 2008. doživela je veliki proboj na svetskoj sceni s albumom Rockferry. I danas se često na radiju može čuti njen megahit Mercy.

 

 

Nastavila je da niže uspehe i s albumom Endlessly (2010), a potom – misteriozno nestala.


Kako je 2020. ispričala u velikoj ispovesti, za to vreme je iskusila nezamislivo zlostavljanje.


Mnogi od vas pitali su se šta se dogodilo sa mnom, gde sam nestala i zašto. Istina je, i verujte mi da sam sad okej i bezbedna, ali bila sam silovana, drogirana i držana u zatočeništvu nekoliko dana – ispričala je Dafi na Instagramu.


Pevačica je istakla da je srećom preživela i da je provela "hiljade i hiljade dana" želeći da u srcu opet oseti sunčevu svetlost.

 

Pitate se zašto sam izabrala da ne iskoristim svoj glas da izrazim bol? Nisam želela da pokažem svetu tugu u svojim očima. Pitala sam se kako mogu da pevam iz srca ako je ono slomljeno. I polako je prestajalo da bude slomljeno – napisala je pevačica.

 


Nesumnjivo, preživela sam. Ne postoji lak način da se prenese težina ovog iskustva – istakla je ona tada.


Dafi je doživela još jednu strašnu situaciju, kada je za dlaku izbegla požar koji je izbio u njenom stanu u Kensingtonu. Izašla je iz vatrene povređena.


Još na početku karijere Dafi je bila u vezi s Markom Durstonom, a par je zajedno proveo pet godina. Vreme su provodili u živopisnom Abersoču i živeli idilično, ali se veza ugasila. U to vreme, ona je već bila velika zvezda i, pored bolnog raskida, suočila se s velikim pritiskom slave i počela da razmišlja o povlačenju iz muzike kako bi mogla da živi normalno.


Kasnije je pronašla ljubav u naručju ragbiste Majka Filipsa, s kojim je bila od 2009. do 2011, a nakon raskida je uspevala da sakrije svoj ljubavni život od očiju javnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duffy (@duffy)


U međuvremenu se okušala i kao glumica, i to s velikim uspehom, najpre u filmu Patagonia, a zatim i u ostvarenju Legend.


Poslednju pesmu objavila je 2020. godine, a u pitanju je hit River in the Sky.

 

 

makonda-tracker