multitalentovana

Gledali smo je u "Sulejmanu", pravo je ČUDO OD ŽENE: Zvezda nove serije "Nevina" ima neverovatnu životnu priču

0

Ako ste pratili "Sulejmana Veličanstvenog", sigurno ste pustili suzu zbog sudbine junakinje koju je odigrala šarmantna glumica

Selma Ergeč u turskoj seriji 'Nevina' (Camdaki Kız)
Selma Ergeč u turskoj seriji "Nevina" (Camdaki Kız)foto: Camdaki Kız/Youtube Printscreen

U Srbiji je nedavno počelo emitovanje turske serije "Nevina" (Camdaki Kız) iz 2021, o prelepoj Nalan Ipekoglu, koja je odrastala u izobilju, ali bez ljubavi i nežnosti porodice.


Glavna uloga pripala je mladoj glumici Burdžu Biridžik, dok u ostalim ulogama gledamo neke od velikih zvezda turskih sapunica, između ostalih i tursko-nemačku glumicu Selmu Ergeč.


Ona će u "Nevinoj" igrati Selen Koroglu, a ako vam je poznata verovatno je to zato što ste je gledali u "Sulejmanu Veličanstvenom", do danas najuspešnijem TV projektu iz Turske.


Selma Ergeč je u čuvenoj istorijskoj drami tumačila lik sultanije Hatidže, sestre sultana Sulejmana i supruge Ibrahim-paše Pargalije.

 

1 / 5 Foto: @SulejmanVelicanstveniSluzbeno, Youtube Printscreen

 

  • Ko je Selma Ergeč?

 

Ona će, inače, u novembru napuniti 45 godina, a malo je poznato da je zapravo tursko-nemačka glumica. Njen otac je, naime, lekar iz Adane, dok je njena majka nemačka medicinska sestra, a Selma je na svet došla u Hamu, u Nemačkoj. Kako je jednom prilikom ispričala, ona je preko oca potomkinja otomanskog sultana Mahmuda II.

 

Zanimljivo je da je Selma Ergeč tri godine je studirala medicinu na Univerzitetu u Minsteru, a potom i psihologiju i filozofiju na Univerzitetu u Hagenu. Vrlo mlada je pokazala interesovanje za jezike, pa danas govori nemački, engleski, turski, francuski i italijanski.

 


Ipak, uprkos izuzetnom obrazovanju, rešila je da nauka neće biti njen život, a najpre je na javnu scenu stupila kao – manekenka. Modelingom je počela da se bavi 2000. godine, što joj je pružilo priliku da se okuša i u svetu glume.


Jednoj tinejdžerki su ponudili ulogu u nekoj seriji, ali njena mama nije joj dozvolila da snima. "Možeš li da igraš devojku od 16 godina?", pitali su potom mene. "Zašto ne bih mogla?", odgovorila sam i tako je počelo – otkrila je svojevremeno.

 

1 / 5 Foto: Camdaki Kız/Youtube Printscreen


Nedugo nakon što je ušla u modeling, zabeležila je prvu ulogu, u komediji "Pola jabuke", nakon čega je igrala u više sapunica i vrlo brzo se proslavila u domovini svog oca. Kada joj je ponuđena uloga u "Sulejmanu Veličanstvenom", Selma je već imala uspešnu karijeru glumice.


Već godinama je srećno udata za Čana Oza, kome je rekla "da" u septembru 2015. godine, a par je 2016. dobio ćerku Jasmin.

 

 

makonda-tracker