tata joj je kupio š-t-a?!

Tvrdila je da je tako siromašna da crta tetovaže jer nema za nakit: ISTINA o Salmi Hajek je neverovatnija od filma

0

Glumica je pričala kako je bila prinuđena da se ukršava crtežima jer nije imala za nakit, ali detalji o njenom odrastanju govore suprotno

Salma Hajek na dodeli MTV VMA nagrada 1998. godine
Salma Hajek na dodeli MTV VMA nagrada 1998. godinefoto: g49 / Zuma Press / Profimedia

Meksičko-američka glumica Salma Hajek proslavila se u Holivudu tokom devedesetih godina prošlog veka, kada je već prvim ulogama privukla mnogo pažnje publike.


Ona je odmah bila i jedna od najzapaženijih na crvenom tepihu, a i danas se priča o jednom od njenih najneobičnijih izdanja s početka karijere – kada se na dodeli MTV nagrada 1998. pojavila u elegantnoj crnoj haljini i sa privremenim tetovažama u obliku šarenih leptirića.


Kako je glumica nedavno priznala u razgovoru za Vogue India, ovaj izbor nije bio samo estetske prirode već i "iz nužde".

Naime, ona, kaže, nije imala čime da se dotera, a poznati brendovi nisu želeli da sarađuju s njom dok je tek gradila ime u Holivudu. Zato je poželela da se ukrasi nečim interesantnim i dosetila se – tetovaža.


Nosila sam vrlo jednostavnu crnu haljinu i znala sam da će sve devojke imati neverovatne haljine i prelep nakit. Da vam kažem, umesto da mi to nabija komplekse i da kukam kako nemam najbolju haljinu i nemaju pojma ko sam ja, ja sam pomislila "Ja sam izvanredna". Nacrtala sam tetovaže u obliku leptira i imala sam lepo mišljenje o svom izgledu – rekla je Salma.

 

U drugom intervjuu na istu temu, glumica je otkrila i da "nije imala mnogo nakita" u to vreme i da je pomislila da bi volela da nosi nešto s leptirićima uz svoju crnu haljinu kako bi je učinila interesantnijom.

Bila sam vrlo ponosna na tu ideju – rekla je Salma.


Međutim, nakon što se ova stara priča pojavila na društvenim mrežama, mogu se pročitati komentari da glumica želi da nametne mišljenje kako je bila vrlo siromašna i da se mučila na početku karijere. To, ipak, ne može biti dalje od istine.


Salma Hajek rođena je 1966. godine u Koacakoalkosu, u Verakruzu, u Meksiku, u porodici Samija Hajeka Domingeza, bogataša libanskog porekla.

 

On je vlasnik firme za industrijsku opremu i izvršni direktor jedne naftne kompanije, dok je Salmina majka Dijana Himenez Medina operska pevačica i lovkinja na talente. Otac poznate glumice jednom prilikom se kandidovao za gradonačelnika, ima jake politike veze, a porodica važi za vrlo, vrlo imućnu.

 

Salma Hajek na dodeli BRIT nagrada 2023. godine
Salma Hajek na dodeli BRIT nagrada 2023. godinefoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Kako se pisalo pre više godina, Salma Hajek je tokom odrastanja imala baš sve što je mogla da poželi – i to bukvalno. Nakon što je poželela da ima kućnog ljubimca tigra, otac joj je kupio nekoliko njih, a oni su bili u njihovom domu sve dok nisu porasli i postali preopasni.


Salma je kao dete pohađala ekskluzivne škole, a sa 12 godina je išla na Akademiju Svetog srca u Luizijani, posle čega je studirala međunarodne odnose, ali ju je ljubav prema filmu i prilika da izgradi karijeru odvukla od studija.


Kada je napunila 23 godine, dobila je ulogu u telenoveli "Teresa", posle čega se pojavila u još nekoliko meksičkih filmova i serija, a potom se 1991. preselila u Los Anđeles da bi pokušala da postane filmska glumica.

 

1 / 5 Foto: Buena Vista Pictures Collection / Everett / Profimedia

 

Posle godinu dana pohađanja časova glume i upoznavanja ljudi, dobila je ulogu u filmu Mi vida local, gde ju je spazio režiser Robert Rodrigez i ponudio joj da zaigra u "Desperadu" 1995.

 

Uspeh filma u kom Salma igra sa Antoniom Banderasom bio je ogroman, a on joj je otvorio vrata Holivuda i doneo svetsku slavu.

Ne samo što je rođena sa zlatnom kašikom nego Salma i danas živi u izobilju – kako zbog toga što je zaradila milione, tako i zbog činjenice da je u braku sa biznismenom Fransoom Anrijem Pinoom.

 

Muž Salme Hajek je milijarder Fransoa-Anri Pino
Muž Salme Hajek je milijarder Fransoa-Anri Pinofoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Ovaj poznati Francuz je milijarder i već godinama je izvršni direktor kompanije Kering, koja u svom vlasništvu ima neke od najvećih modnih brendova, kao što su Balenciaga, Bottega Veneta, Gucci, Alexander McQueen i Yves Saint Laurent.

 

 

makonda-tracker