bukvalno je udario glavom i znao da nema nazad

Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva, od 14. godine u kandžama poroka: Životni put jednog od najvećih zavodnika Holivuda

0

Glumac Kolin Farel je sanjao da postane fudbaler, ali mu je jedan film promenio život. Sa 14 godian je bio stalno pijan i naduvan, ali jedan trenutak je bio preloman.

foto:  SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Često se dešava da publika zanemi pred glumačkim transformacijama omiljenih glumaca, a tako je bilo i kada su osvanule slike sa seta snimanja serije "Pingvin".

 

Malo ko je mogao odmah da prepozna irskog glumca Kolina Farela (46) na fotografijama koje su se pojavile dok "rešenje" zagonetke "Ko je na slici?" ne potraži u opisu.

 

Jedan od najvećih holivudskih zavodnika bio je maltene neprepoznatljiv na snimanju serije u ulozi lika zlikovca Pingvina kojeg je već tumačio u "Betmenu". 

 

- Iskreno, svaka moja misao o seriji bila je povezana s radom Majka Marina. On je jednostavno genijalac tako da je njegov rad zapravo bio inspiracija -  otkrio je glumac.

I dok čekamo da vidimo seriju i njegovu glumačku bravuru, željno iščekujemo i 95. dodelu Oskara da saznamo da li će osvojiti svog prvog Oskara u karijeru za ulogu u filmu "The Banshees of Inisherin'.


Njegov put nije bio lak i popločan je brojnim porocima, holivudskim aferama i retkom dijagnozom prvog deteta. 

 

  • Želeo je da bude fudbaler poput oca

 

Rođen je 31. maja 1976. godine u Kastleknoku, u predgrađu Dablina. 

 

Njegov otac je bio fudbaler, a uz to je vodio i prodavnicu zdrave hrane. Kolin je imao starijeg brata Emona Džuniora i dve sestre Klodin i Katerin.

Svoje školovanje započeo je u "St. Brigid National School", nakon čega su ga roditelji upisali u ekskluzivnu privatnu školu samo za dečake, "Castleknock College", a potom i u "Gormanston College".

 

Isprva je želeo da poput oca postane fudbaler, pa ga je osvojila muzika i zamalo je postao član dečačkog benda "Boyzone". 

 

Viđen je na jednom koncertu popularnog irskog benda i agent mu je prišao kad ga je video da pleše u kožnim pantalonama i košulji i rekao da dođe na audiciju za bend. 

 

U bend nije primljen nakon, kako je ispričao kasnije "šokantnog izvođenja" pesme Džordža Majkla "‘Careless Whisper". 

 

  • "E.T." mu je promenio život

 

Nakon što je pogledao Spilbergov film "E.T." sa Henrijem Tomasom, koji je glumio Eliota, odlučio je da će da postane glumac. 

 

Prvo je upisao glumačku školu, pa je odustao kada je izabran za ulogu Denija Birna u BBC-jevoj drami "Ballykissangel'. 

Gluma mu je kako je sam priznao pomogla da postane čovek. 

 

- Nisam preterano edukovan. Nisam čak ni završio srednju školu, što me ograničilo. U to vreme nije bilo individualnog pristupa studentima, a ja sam bio sanjar. Nisam baš sanjao o Holivudu, ali gledao sam kroz prozor i maštao da sam negde tamo daleko, da živim život. Barem je sanjarenje uvek bilo dopušteno - ispričao je svojevremeno. 

 

  • Od tinejdžerskih vremena je imao problem sa porocima

 

Alkohol i droga su mu od tinejdžerskog perioda bili svakodnevica.

 

- Bio sam pijan i naduvan od 14. godine - priznao je kasnije glumac.

 

Sve je kulminirao udarcem i bilo mu je jasno da mora na rehabilitaciju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Colin Farrell (@farrellgram)

- Kada sam pao i udario glavom u dvorištu, znao sam da moram nešto da preduzmem. Ne možete tek tako da prestanete da pijete i nastavite da se ponašate kao i pre. Alkohol je bio prisutan velik deo mog života i deo je mog identiteta, zbog njega sam se osećao kao muškarac - ispričao je glumac objasnivši da mu je na rehabilitaciji bilo mnogo teško, ali da je jedan od srećnika koji su uspeli da prebrode i pobede porok. 

 

Nakon rehabilitacije, spas je potražio u jogi. 

 

  • Osumnjičen za ubistvo

 

Kao 18-godišnjak je imao problema sa zakonom kad je bio osumnjičen u slučaju ubistva. 

- Video sam fotorobot muškarca koji je zapravo počinio ubistvo, a koji mi je bio sličan. Na trenutak, budući da sam preterao s alkoholom te večeri, pitao sam se jesam li zaista mogao da počinim takav zločin. Ispričali su mi kako je čovek umro, a čovek sa crteža mi je s gustim obrvama, mladežom na licu i irskim naglaskom zaista bio sličan. Bio sam prestravljen. Srećom, prijatelj je na kraju razasnio celu situaciju i dokazao policiji da smo mi te večeri bili na zabavi na drugom kraju grada i koristili ekstazi - ispričao je Farel godinama kasniej u jednoj televizijskoj emisiji. 

 

  • Uloge koje su mu obeležile karijeru

 

Sve vreme dok je prolazio kroz razne životne faze, snimao je mahom holivudske hitove. "Ratna zona" je bila jedna od uloga koja su mu otvorila velika vrata, a kasnije su se ređale uloge u ostvarenjima "Suvišni izveštaj", "Telefonska govornica"; "Briž", "Aleksandar Veliki", "Kriminalci", "Džentlmen", "Totalni repoziv" i mnogim drugim. 

 

  • Jedan od najvećih zavodnika u Holivudu

 

O svom privatnom životu govori nerado, a prva "javna" veza mu je bila sa britanskom glumicom i pevačicom Amelijom Vorner, sa kojom se venčao 2001. godine, ali nažalost razveo nakon 4 meseca. 

Na listi devojaka sa kojima je izlazio našle su se Anđelina Džoli, Lindzi Lohan, Karmen Elektra, Demi Mut.

 

  • Bolest deteta 

 

Sa modelom Kim Bordenave je 2003. godine dobio sina Džejmsa, koji boluje od retkog genetskog poremećaja Angelmanovog sindroma, koji karakteriše zaostajanje u psihofizičkom razvoju. 

 

U godinama koje su došle glumac je odlučio da se angažuje i postao je ambasador Angelmanovog sindroma i radi na prikupljanju sredstava deci koja boluju od njega. 

 

Sa poljskom glumicom Alicjom Bachleda-Curus je dobio drugog sina Herija Tadeusza 2009.godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Colin Farrell (@farrellgram)

Svojim dečacima je upravo posvetio ovogodišnji govor na Zlatnom globusu kada je dobio nagradu za najbolju ulogu u filmu "The Banshees of Inisherin’.

 

Kada se osvrne na svoj dosadašnji život, Kolin Farel priznaje da je pravi brojne greške i mnoge ljude povredio, ali da nikada ne bi ništa menjao, jer onda ne bi bio ovde gde jeste danas. 

 

- Sve što mogu da uradim u budućnosti jeste da postanem bolja osoba, da učim iz toga i da se trudim da više nikoga ne povredim. To je moja osobna karma.- ispričao je glumac.

 

makonda-tracker