sve je znala

SASVIM joj se predao: Ovo je žena s kojom je Riki Martin proveo 11 godina – a onda je priznao da je GEJ

2

Iako je znala da je njen dečko druge seksualne orijentacije, lepotica na to nije obraćala pažnju, a njihova veza bila je toliko ozbiljna da su u jednom trenutku čekali bebu

foto: EPA-EFE/NINA PROMMER
foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Proslavljeni američki pevač portorikanskog porekla Riki Martin (50) od početka karijere bio je miljenik publike, a tokom devedesetih teško je na svetu bilo naći devojku koja nije bila oduševljena njegovim izgledom i plesnim pokretima.


Mnogi su bili iznenađeni kada je, nakon godina veza sa ženama, pevač rešio da "izađe iz ormana" i deklariše se kao homoseksualac.


Podsetimo, Riki Martin je 29. marta 2010. godine na svom zvaničnom sajtu saopštio da je homoseksualac.

 

Ponosno mogu da kažem da sam srećan homoseksualac. Blagosloven sam time što sam – jednostavno je rekao pevač.


Ovo je u medijima odjeknulo kao bomba, pre svega jer je Riki godinama imao veze s devojkama, a s meksičkom voditeljkom i manekenkom Rebekom de Albom bio je u dugoj vezi s prekidima, koja je trajala čak 11 godina.

 


Kako je Riki kasnije objasnio, on nikad nije obmanjivao svoje partnerke.


Seksualnost je komplikovana stvar, nije sve crno-belo, ispunjeno je bojama. Dok sam izlazio sa ženama, bio sam zaljubljen u njih. Osećao sam se dobro, osećao sam se prelepo... Ne možete odglumiti hemiju koju osećate prema nekome, hemija je s njima postojala. Nikoga nisam zavaravao — istakao je pre izvesnog vremena Riki Martin za People.


Rebeka de Alba i Riki oduvek su se trudili da zadrže svoju privatnost za sebe, ali tako duga ljubav nije mogla da se sakrije u potpunosti, pa su u nekoliko navrata pričali o svom odnosu.

 

Godinama nakon raskida i pevačevog priznanja da je gej, Rebeka je u jednom intervjuu pričala o tome kako je sve izgledalo između njih u najvećim trenucima sreće.

 

1 / 5 Foto: EPA/ Guillaume Horcajuelo


To je bila prelepa stvar. Bili smo bliski prijatelji i tako se zaljubili i tačka. On se sasvim predao. Uvek smo bili zajedno... Riki nije ni najmanje nesiguran. Ne znam kako to da vam opišem... Kada shvatate sebe u potpunosti, u svemu, ne morate da se trudite ni da budete srećni sa svojim partnerom. Ne morate da preispitujete stvari, da ga proveravate, da pratite šta on radi — rekla je Rebeka jednom prilikom.


Par se upoznao 1994. godine, a De Alba je jednom prilikom istakla da je više puta u životu bila u drugom stanju, ali nije uspevala da iznese trudnoću. Kako je tada istakla, jedna od tih trudnoća dogodila se tokom veze s Rikijem, koji je 2008. godine uz pomoć surogat majke dobio sinove Matea i Valentina, a potom i ćerku Lusiju i sina Rena.


Iako su bili na korak od braka, Rebeka je izjavila da se nije iznenadila kada se njen bivši dečko, s kojim je vezu definitivno okončala 2005, deklarisao kao gej.

 


Već sam znala. Ponekad se zapitam zašto je bitno jesam li znala ili ne. Zašto je važno ako je osoba za kojom ste poludeli od ljubavi druge seksualne orijentacije, ako vas ona poštuje i verna vam je? Zašto je bitno da li je on gej? Važno je šta je on s tim radio, šta je dao vama, zašto bi to bilo bitno? — rekla je De Alba.

 

Riki Martin u jednom intervjuu je pričao o novinarki kao o svojoj najvećoj ljubavi i nazivao je savršenom ženom, a tada je njihov odnos uporedio s ljubavnom pričom Salvadora Dalija i njegove supruge Gale.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ricky Martin (@ricky_martin)


Imao sam devojku, u tom trenutku smo bili zajedno devet godina, bila mi je ono što je Gala bila Daliju. Imao sam tu neverovatnu ženu. Nažalost, vše ne pričamo, ali ona je bila neverovatna, ona je bila moćna, a bilo joj je jasno sve o meni. Znala je da sam gej, ali bili smo zajedno — rekao je Riki.

 


On je nedavno istakao da žali što se ranije nije deklarisao kao gej.


Bilo bi sjajno da sam to učino ranije jer bih se osećao neverovatno. Kada je reč o mojoj seksualnosti i o tome ko sam, želim da pričam o onome što me čini, o svemu što ja jesam. Jer — ako to skrivate — tako se nalazite između života i smrti — objasnio je pevač.

 

 

makonda-tracker