tragičan kraj

Zavela planetu i 63 godine starijeg bogataša, pa odjurila u smrt: Slavna lepotica je ispod osmeha krila MORE TUGE

0

Prošlo je 16 godina od samoubistva pred kojim je planeta zanemela. Poznata po širokom osmehu, ali depresivna zbog mnogih neuspeha, slomljena zbog gubitka sina, čuvena manekenka se predala...

foto: Paul Harris / Pacific coast news / Profimedia
foto: Paul Harris / Pacific coast news / Profimedia

Osmog dana februara 2007. godine, Ana Nikol Smit pronađena je u hotelskoj sobi bez znakova života.

 

Supruga njenog telohranitelja, koja je inače bila medicinska sestra, odmah je pokušala kardiopulmonalnu reanimaciju, nakon čega je prevezena u obližnju bolnicu. Tamo su, međutim, lekari mogli da konstatuju samo smrt.


Imala je tek 39 godina i nedugo pre toga dobila drugo dete, a prerani odlazak plavokose lepotice ne smatra se samoubistvom. Makar ne namernim, ali ono što se pouzdano zna jeste da je ona uzela prekomernu količinu različitih lekova i zaspala zauvek.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinemaadore (@cinemaadore1)


Ana Nikol Smit rođena je 28. novembra 1967. godine kao Viki Lin Hogan u Hjustonu, u Teksasu. Bila je jedino dete Virdži Artur i Donalda Hogana, koji su se razveli kad je imala samo dve godine. O ocu nije pričala često, a njena polusestra jednom prilikom je izjavila da je Hogan bio zlostavljač i pedofil.
U svakom slučaju, život je nastavila sa majkom, a kada je pohađala deveti razred poslata je u Meheju kod tetke.


– Odrasla sam u siromaštvu. Želela sam mnogo toga, ali nisam imala mogućnosti. Bila sam zlostavljana, a postoji mnogo stvari koje čak ne mogu ni da pomenem. Sada kad sam imam bogatstvo i slavu, osećam se kao Pepeljuga – iskreno je priznala Ana Nikol Smit.


Od srednje škole odustala je već u drugom razredu i zaposlila se u lokalnom restoranu, gde je upoznala kuvara Bilija Smita. Ubrzo se udala za njega i dobila sina Danijela 1986, a njeno venčanje bilo je nezaboravno: Ana je nosila mini-haljinu, mladoženja farmerke i sve su proslavili ručkom u kineskom restoranu.

 

Ana Nikol Smit prešla je u plavuše da bi ličila na Merilin Monro
Ana Nikol Smit prešla je u plavuše da bi ličila na Merilin Monrofoto: kad / Mavrixphoto / Profimedia

Vanserijski lepa, u tinejdžerskim godinama se ugledala na Merilin Monro, kojom je, kako je pričala, bila opčinjena. Rešila je da počne da ulaže novac u svoj izgled i da svima pokaže vezu koju je osećala da ima s preminulom divom.


Osećam se kao da sam povezana s njom. Jednostavno je volim i u potpunosti saosećam sa svime što je preživela – izjavila je Ana Nikol Smit u jednom intervjuu.


Štedela je kako bi uvećala grudi, počela je da blajha kosu, a zarađivala je plešući u lokalnom striptiz klubu. Tu se vrlo brzo istakla kao jedna od popularnijih devojaka, a često je dobijala pozamašne napojnice od klijenata.


Tada je i dalje bila samo Viki iz Hjustona, a njenu transformaciju u Anu Nikol Smit obeležili su dani kada je hrabro rešila da sama pojuri za svojom prilikom i srećom. Poslala je fotografiju svojih obnaženih grudi redakciji "Plejboja", odakle su je uskoro pozvali da pozira za čuveni magazin i na duplerici je predstavili njenim novim pseudonimom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @iamtayababy


Od Bilija se zvanično razvela 1993. godine, nakon što su bili razdvojeni od 1987. Fotografije u "Plejboju" donele su joj veliku popularnost, a Ana je važila za zavodnicu početkom devedesetih. Navodno je bila u vezi čak i sa Donaldom Trampom, a njen život obeležila je i ljubav s tajkunom Hauardom Maršalom.


Tada 86-godišnjeg bogataša upoznala je 1991. godine, dok je plesala u hjustonskom striptiz klubu, posle čega su imali dvogodišnju aferu. Za to vreme Maršal je obasipao plavokosu lepoticu poklonima i više puta je pitao da se uda za njega, ali je ona to odbijala jer je još uvek imao živu suprugu.


Nakon što je milijarderova životna saputnica preminula, Ana Nikol Smit konačno je pristala da postane njegova supruga 1994, a sve vreme je negirala da je u brak ušla zbog novca.

Nikada me ranije niko nije voleo i poštovao kao on. Zbog toga ga volim. Dosta mi je toga da me optužuju da sam sponzoruša. Jednostavno je – uzbuđuju me staračke pege! Niko me nije tako poštovao, tako voleo, radio sve za mene... – rekla je Ana Nikol Smit u jednom intervjuu.

 

Kako je tada istakla, njihova veza nije fizička već platonska, a o suprugu je često pričala kao o svom spasiocu. Imao je divan odnos i sa njenim sinom Danijelom, a Ani je smetala glasina da Maršal rasipa svoje bogatstvo na njih.


Trošio je na mene milione dolara, to i nije neki novac – zaključila je.


Godinu dana nakon njihovog venčanja, tajkun je preminuo, a Ana Nikol Smit nastavila je da živi vrlo luksuzno sve dok 1996. nije proglasila bankrot. Javio se i novi problem: Maršalov sin tvrdio je da njihov brak nije bio validan, zbog čega su završili na sudu. On je insistirao na tome da je njegov otac bio senilan, a sudski spor je trajao do Anine smrti.

 

Ana Nikol Smit započela je karijeru tako što je sama poslala fotogafije svojih grudi Plejboju
Ana Nikol Smit započela je karijeru tako što je sama poslala fotogafije svojih grudi Plejbojufoto: EPA/JASON SZENES

U međuvremenu se ugojila, a njena slava počela je da opada i Ana nikako nije uspevala da oživi svoju karijeru. Okušala se i kao manekenka i kao glumica, podvrgla se brojnim estetskim operacijama, imala svoj rijaliti šou, ali ništa joj nije donelo uspeh. Nakon što je njen sin postao problematičan u tinejdžerskim godinama, izbacila ga je iz kuće i uglavnom samovala.


Otkako mi je muž umro, sama sam. Uglavnom sam kod kuće, ne izlazim nigde. Teško je izlaziti s nekim kad si uvek kod kuće, niko vas ne želi – rekla je jednom prilikom.


Međutim, nekoliko meseci kasnije otkriveno je da je Ana Nikol Smit – trudna.
Paparaci su joj stalno bili za petama, porodila se pred kamerama, ali bilo je neizvesno ko je otac njenog deteta.


Tih dana nije bilo poznato ko bi mogao da bude tata Anine bebe, a u dokumentima je naveden Hauard K. Stern, dugogodišnji agent i advokat Ane Nikol Smit. Međutim, pojavile su se sumnje da bi to mogao biti Anin trelohranitelj Aleksander Denk, zatim Frederik Princ fon Anhalt (inače, suprug Zaze Gabor) i Leri Birkhed.

 


Stern je tvrdio da su Ana i on bili u dugoj vezi i da ne sumnja da je dete njegovo, pa je upisan kao Danijelin otac, ali sud je zahtevao dokaz.


Na kraju je sprovedeno DNK testiranje radi utvrđivanja učinstva, koje je dokazalo da je Danijelin tata fotograf Lari Birkhed. On je u tom trenuku bio na stubu srama jer se spekulisalo da je za novac davao izjave o Ani Nikol Smit, što je on negirao, a poznato je da medijima prodavao njene fotografije.


Na suđenju na kojem je utvrđivano očinstvo, Birkhed je priznao da je bio u kratkoj vezi s prekidima s pokojnom lepoticom, koja je trajala od avgusta 2005. do februara 2006. godine.


U svakom slučaju, sa sinom Danijelom Ana se pomirila dok je bila u bolnici, kada je došao da je poseti dok se spremala za porođaj.

 

 

Prvog juna 2006. na svet je donela ćerkicu Danijelin, a deset dana posle njenog rođenja – Anin sin je preminuo.


Presrećni što su se konačno pomirili, Danijel je pitao majku da ostane u njenoj bolničkoj sobi i spava s njom, a kada je ujutro probala da ga probudi shvatila je da on ne diše. Autopsijom je utvrđeno da se predozirao, a Ana je uskoro zapala u depresiju i bila opsednuta mračnim mislima. Stalno je pričala o svojoj smrti, isplanirala u čemu će biti sahranjena, a postala je zavisna i od tableta.


Zbog toga nije mogla da se posveti ćerki, a vreme je uglavnom provodila s hranom i ispred televizora, navodno opsednuta time kako će beba Danijelin izgledati kada poraste. Strahovala je da će i ona kuburiti s kilogramima i zbog toga navodno nije želela da preteruje s dohranom.

 

Ana Nikol Smit obeležila je početak devedesetih
Ana Nikol Smit obeležila je početak devedesetihfoto: Paul Harris BWP Media USA / Pacific coast news / Profimedia

Iako je znala da je potrebna količina hrane 84 grama svaka tri sata, ona je insistirala da joj dajem 70 grama – izjavila je kasnije dadilja.


Nekoliko meseci kasnije, 8. februara 2007. godine, Ana je preminula.

 

Preonađena je mrtva u hotelskoj sobi, oživljavanje nije uspelo, pa je u bolnici proglašena mrtvom. Uzrok smrti je predoziranje lekovima, a toksikološke analize su pokazale da je uzela čak 11 različitih medikamenata.

 

 

makonda-tracker