borila se hrabro

Pred NJENIM OSMEHOM je drhtao svet: Poznata holivudska lepotica izgubila borbu s rakom

0

Nakon što je nedavno na Fejsbuku priznala da je bolesna i da prolazi kroz težak period, poznata glumica izgubila je bitku

foto: IFTN / United Archives / Profimedia
foto: IFTN / United Archives / Profimedia

Kako javljaju američki mediji, američka glumica Dajen Mekbejn, koja je postigla veliki uspeh tokom šezdesetih godina prošlog veka, preminula je u 82. godini.


Mekbejnova je umrla u sredu u bolnici u Vudland hilsu, nakon duge i teške borbe s rakom jetre. Poslednji put se javno oglasila u novembru, kada je na Fejsbuku napisala da je bolesna i da "prolazi kroz težak period".


Moja draga prijateljica i kreativna partnerka Dajen Mekbejn preminula je mirno – poručio je na Instagramu njen saradnik Majkl Greg Mišo, inače koautor njene knjige "Dovoljno poznata" iz 2014. godine. – Izgubila je bitku s rakom jetre u kojoj se hrabro borila. Strašno će mi nedostajati.

 


Dajen Mekbejn započela je karijeru sa 17 godina, nakon što ju je lovac na talente primetio u školskoj predstavi. Kratko je radila kao model u reklamama, nakon čega je imala glumački debi u vestern seriji "Maverik" 1959. godine.


Nakon nekoliko televizijskih rola, zakoračila je i u Holivud, najpre istorijskom dramom "Ledena palata", a potom i ulogama u nekolicini uspešnih ostvarenja. Najpoznatija je svakako po ulozi u filmu "Spinout", u kom je igrala uz Elvisa Preslija 1966. godine.

 


Tokom sedamdesetih je bila u dvogodišnjem braku s glumcem Rodnijem Burkom, s kojim je 1973. godine dobila sina Evana.

 

 

makonda-tracker