volimo da ga mrzimo

Žene širom sveta POLUDE kad on podigne mač: Ko je zgodni glumac o kom ćemo najviše slušati narednih godina?

0

Serija "Kuća zmaja" dostojan je naslednik "Igre prestola", a frajeri koje gledamo u njoj mogli bi po popularnosti da nadmaše Džejmija Lanistera

foto: Ollie Upton/HBO Max/THA / Hollywood Archive / Profimedia
foto: Ollie Upton/HBO Max/THA / Hollywood Archive / Profimedia

Tri godine nakon završetka "Igre prestola", jedne od najpopularnijih televizijskih serija u istoriji, stigla nam je "Kuća zmaja", spin-off zasnovan na romanu Džordža R. R. Martina "Vatra i krv" koji donosi priču koja prethodi događajima prikazanim u "Igri prestola".


Radnja se dešava 170 godina pre rođenja Deneris Targerijan i otkriva kako je postepeno počeo sunovrat dinastije Targerijan, a glumci su već osvojili srca publike.

Među onima o kojima se najviše priča svakako je ser Kriston Kol, koji možda nije među glavnim likovima, ali je svakako jedan od uticajnijih, a njega je maestralno odigrao Fabijen Frenkel.

 

Fabijen Frenkel, Ser Kriston Kol, Kuća zmaja
foto: HBO Max/THA / Hollywood Archive / Profimedia

Britanski glumac bio je fanovima serije simpatičan u prvim epizodama, da bi mu ubrzo opravdano okrenuli leđa. On ne krije zadovoljstvo zbog velikog uspeha "Kuće zmaja", a dopada mu se i to što je njegov junak iznenadio publiku.


Oduševljen sam time, za nedelju dana, publika menja mišljenje o njemu – rekao je pre nekoliko sedmica. – Mislim da je Kriston, na mnogo načina, muva na zidu, ali bez makijavelističke prirode kakvu ima Oto Hajtauer, lik koji igra Ris Ajfans.

 

Ser Kriston Kol, Mili Alkok, Rejnira Targerijan, Kuća zmaja, Fabijen Frenkel
foto: HBO Max/THA / Hollywood Archive / Profimedia

Možda su fanovi ljuti na ser Kristona, ali ženski deo publike bi mu ipak sve oprostio.

 

"O, moj Bože, kad Kriston Kol digne mač, prorade mi leptirići u stomaku", "Mogli su da nađu ružnijeg ako treba da ga mrzimo", "Ja bih ti rekla 'da', ser Kristone"... samo su neki od hiljada i hiljada komentara na društvenim mrežama.

 

Frenkelu je uloga u "Kući zmaja" prvi veliki uspeh u karijeri, koja je počela pre tek nekoliko godina.

 

Fabijen Frenkel, Ser Kriston Kol, Kuća zmaja
foto: EPA-EFE/Jose Mendez

Rođen je u Londonu 6. aprila 1994. godine, a njegov otac je poznati engleski glumnac Mark Frenkel, dok je njegova majka francuska stručnjakinja za advertajzing Karolin Beson. I preko oca Fabijen ima mešovito poreklo, budući da njegova baka po ocu potiče iz jevrejske porodice koja je živela u Iraku i Indiji, dok je dekina porodica emigrirala iz Poljske i Rusije.


Kada je Fabijen imao samo dve godine, njegov otac je stradao u saobraćajnoj nesreći, i to u trenutku dok je Karolin bila u drugom stanju, zbog čega ih je podizala kao samohrana majka. Kako su bili sami, ona je sa sinovima kod kuće razgovarala na francuskom jeziku, pa glumac može da se pohvali bilingvizmom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wonderland (@wonderland)


Kao vrlo mlad, osvojio ga je svet filma, budući da je majka Fabijena i njegovog mlađeg brata vodila u bioskop svake sedmice, a po završenoj srednjoj školi upisao je Kraljevsku akademijudramskih umetnosti u Londonu, nakon čega je završio i Londonsku akademiju za muzičke i dramske umetnosti.

 

Fabijen Frenkel, Ser Kriston Kol, Kuća zmaja
foto: EPA-EFE/WESLEY DE WIT

Njegova karijera započela je 2017. godine, predstavom u čuvenom teatru Čering Kros, dok je prvu ulogu pred kamerama imao u romantičnoj komediji "Poslednji Božić" 2019. Usledilo je nekoliko manjih uloga, a potom i kruna dosadašnje Fabijenove karijere – ser Kriston Kol u "Kući zmaja".

 


Što se tiče privatnog života, Frenkel se trudi da ostane tajnovit, pa se o tome koga ljubi ne zna mnogo, ali je poznato da nije u braku.

 

 

makonda-tracker