odustao je od svojih snova

"Plakao sam, sve sam uložio u to!" Negativac kog ćete mrzeti narednih godina imao je neobičan životni put

0

Princ Dejmon Targerijan novi je televizijski lik koji preti da naljuti ceo svet, a iza njega stoji glumac koji nije ni slutio da će se proslaviti u umetnosti

foto: GameofThrones/YouTube
foto: GameofThrones/YouTube

Ovih dana, ljubitelji "Igre prestola" slave jer se svet Vesterosa vratio na ekrane!

 

Počelo je emitovanje serije "Kuća zmaja", koja predstavlja spin-off čuvene priče o zmajevima i previranjima oko Gvozdenog prestola i zasnovana je na romanu Džordža R. R. Martina "Vatra i krv".


Radnja se dešava 170 godina pre rođenja Deneris Targerijan i otkriva kako je postepeno počeo sunovrat dinastije Targerijan, a već prva epizoda pokazala nam je da nam predstoji mnogo uzbudljivih momenata. Među glavnim likovima su kralj Viseris, princ Dejmon i princeza Renira, koja bi mogla da nasledi Deneris na mestu jednog od omiljenih televizijskih likova.

 

Još uvek nemamo jasan odgovor na pitanje ko će biti glavni negativac, ali svakako "obećava" princ Dejmon, brat kralja Viseriona, koji pati što nema važniju ulogu u Kraljevstvu, u slobodno vreme voli da sedne na Gvozdeni presto i poznat je kao nasilnik.

 

 

Ova uloga pripala je britanskom glumcu Metu Smitu, koji je dobro poznat fanovima serije "Kruna", u kojoj je igrao mladog princa Filipa. Njegova napoznatija uloga do sad je, međutim, bez sumnje naslovna rola u seriji "Doktor Hu".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DWfinnish (@whovianfin)


Met je rođen u Nortemptonu u oktobru 1982. godine, a potiče iz fudbalerske porodice. Njegov deka nastupao je za FK Nots Kaunti, njegov pokojni otac Dejvid je igrao fudbal bez mnogo uspeha, a i sam Met je kao dečak maštao da postane fudbaler.

 

Već sa 16 godina igrao je na omladinski tim Notingem foresta i pred njim je bila ozbiljna profesionalna karijera, kada je doživeo povredu zbog koje je kasnije dobio spondilozu i rečeno mu je da mora da odustane od svojih snova.


Bilo je veoma teško – priznao je Smit za Esquire. – Sećam se da sam plakao, sve sam uložio u to. Nikad nisam ni pomislio da se bavim glumom.

 


Osećao sam da je izvesno da je to stvar kojom ću se baciti. Bilo mi je vrlo teško da kažem ljudima da su me oterali jer je sujetni deo mene govorio: "Ja sam to, ja sam fudbaler", znate, u školi sam važio za fudbalera i onda odjednom nisam to više bio – istakao je on nedavno u jednoj emisiji.


Njegov rođak Li Kilik, koji je bio učitelj glume u Metovoj školi, ubrzo je počeo da ga poziva na predstave i prijavljuje za kastinge, što je Smit isprva odbijao. Kako je priznao, strahovao je da će gluma negativno da se odrazi na njegov društveni život i naruši mu imidž među vršnjacima.

 

 

Ipak, Kilik je bio uporan i ubedio ga da upiše Dramu i kreativno pisanje na Univerzitetu u Ist Angliji, nakon čega su se pojavile prve ozbiljnije ponude.


Ubrzo je bilo jasno da je gluma još jedna stvar za koju je Met izuzetno nadaren i rešio je da okuša sreću. Ispostavilo se da se trud isplatio, a on je danas jedno od najpoznatijih lica u Britaniji i na svetu.

 

 

makonda-tracker