rat i holivud

"Pucao sam da LIŠIM ŽIVOTA drugo živo biće i to je za mene dovoljno STRAŠNO": Teška životna priča Feđe Štukana

0

Feđa Štukan nas oduševljava svojim ulogama, a u ostvarenju Nečista krv, Dragana Bjelogrlića, Feđa je glumom privukao posebnu pažnju.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Malo ko zna da je glumac Feđa Štukan poznat i u Holivudu, te da je sarađivao sa Anđelinom Džoli u filmu U zemlji krvi i meda.

 

Naime, Feđa je poslao Bredu i Anđelini rukopise svoje knjige Blank, po kojoj je i napisan pomenuti film.

Ovi rukopisi govore o Štukanovoj teškoj životnoj priči i iskustvima iz rata. Knjiga je postala veliki hit, naročito u Bosni i Hercegovini, a najviše iz razloga što je Feđa detaljno sve opisao i bio iskren.

 

- Neuravnotežena hemija u mozgu je stvarala poremećaje. Dobio sam nagon da ubijem ali srećom, nisam bio precizan. Samo to što sam pucao da lišim života drugo živo biće je za mene već dovoljno strašno - izjavio je Štukan jednom prilikom. 

 

1 / 7 Foto: Youtube Printscreen

 

Feđa je opisao svoje iskustvo u ratu, iako je po prirodi pacifista, zatim je pisao o boravku na psihijatrijskoj klinici, životu u Nemačkoj, heroinskoj zavisnosti...

Isticao je da je bio zadojen mržnjom i da je shvatio koliki problem ima kada je mogao da puca u čoveka.

 

– Nakon što sam sam promašio čoveka na kojeg sam pucao, shvatio sam da sam zreo za ludnicu. – rekao je Feđa.

 

Pored glume, Feđa Štukan se bavi i muzikom, padobranstvom i pilotiranjem, ima ćerku I tvrdi da je svestan da je mnoge stvari radio pogrešno, ali je siguran da je sjajan otac.

 

 

makonda-tracker