"Bila sam bespomoćna..."

U jednoj ruci će držati sina, drugom se boriti za PRAVO NA ABORTUS: Pevačica ne menja svoj stav nakon bolnog iskustva

1

Mnogi su je pitali da su njene potekoće da postane majka uticale na njeno mišljenje o pravu na prekid trudnoće

foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT
foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Pevačica Holsi (27), koja je proteklih godina među najpopularnijima na svetu, uvek je otvoreno pričala o svom privatnom životu. Tako od fanova nije prećutala ni da je imala više spontanih pobačaja, pre nego što je dobila sina Endera.


U jeku priča o pravu na abortus, koje je ukinuto ženama u više američkih saveznih država, Holsi je rešila da se i sama oglasi. Ona je za Vogue napisala tekst u kom je pričala o tome kako gleda na ovo pitanje, budući da je zagovornica prava na abortus, a u prošlosti je imala poteškoće da iznese trudnoću.

 

Mnogo ljudi me je pitalo, nakon što sam iznela trudnoću do termina nakon što godinama nisam uspevala u tome, da li je to iskustvo učinilo da promenim svoj stav prema abortusu — napisala je Holsi. — Moj odgovor je čvrsto "ne". Zapravo, nikad nisam više verovala u to.

 

Holsi
foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Kako je ona napomenula, nakon što je tri puta izgubila bebe, u jednom trenutku joj je život bio ugrožen i morala je da se i sama podvrgne prekidu trudnoće.


Moj abortus mi je spasao život i pružio način mom sinu da on dobije svoj život. Svaka osoba zaslužuje pravo da bira kada, da li i kako će proći kroz ovo opasno iskustvo koje menja život. Držaću svog sina u jednoj ruci, a drugom se boriti svim silama — napomenula je Holsi.


Pevačica, koja je pre godinu dana s filmskim producentom Alevom Ajdinom dobila sina, ispričala je da je tri spontana pobačaja doživela pre 24. rođendana.

 

Holsi
foto: EPA-EFE/BRENDON THORNE

Delovalo mi je kao surova ironija to što tako lako mogu da zatrudnim, a ne mogu da održim trudnoću — priznala je Holsi.


Jedan od mojih pobačaja je zahtevao "naknadnu negu", što je suptilan način da se kaže da moram na abortus jer moje telo nije želelo da samo prekine trudnoću, što je bio rizik da dobijem sepsu — ispričala je pevačica i dodala da je očajna plakala sve vreme.


Plašila sam se za sebe i bila sam bespomoćna — rekla je Holsi i istakla da je u pitanju traumatično iskustvo.

 

 

makonda-tracker