otvorila dušu

Učila je ponovo da hoda: Potresna ispovest Kaline Kovačević o zdravstvenom problemu koji je doživela nakon porođaja

1

Glumica je prepričavala kako su joj aplaudirali kada je samostalno dohvatila flašicu vode i sa kakvim problemima se u takvom stanju suočavala.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumica Kalina Kovačević tri dana nakon porođaja doživela je sepsu. Ovo stanje prouzrokovalo je kliničku smrt te zbog infekcije materice imala ozbiljene posledice, pričala je svojevremeno u emisiji "Balkanskom ulicom".

 

 

— Tri dana nakon što sam rodila Mionu, dobila sam sepsu. Inficirala mi se materica, bila sam šest nedelja u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u boksu, jer dete ne možeš da dojiš, bila sam na teškim antibioticima. To mi je veoma stresan period u životu. Kada sam imala kliničku smrt i odregovala na neki lek, meni je samo u glavi prošao čitav moj život kroz slike i nisam se plašila. Prošlo mi je u glavi šta će biti sa mojim detetom i posle toga se više ničega ne sećam. Uplašila sam se samo ko će moju ćerku formirati kao ženu i ličnost - ispričala je u emisiji "Balkanskom ulicom" Kalina.

 

Kada se probudila iz kome, život joj je doslovno počeo od početka, jer je, kako kaže, učila ponovo da hoda. Želja da ozdravi i Mioni bude brižna majka vodila ju je kroz najtežu borbu u životu, baš kao što ju je ljubav prema svom drugom partneru Vladimiru Rekoviću navela da pobedi strah i po drugi put ostane u drugom stanju.

 

— Dosta žena me pita kako sam imala hrabrosti za drugu trudnoću. Nakon prve sam učila da hodam, jer sam prvo ležala na održavanju trudnoće pet meseci i onda sam još dva meseca bila u bolnici dok sam se borila sa sepsom koja iscrpljuje ceo organizam. Od ležanja sedam meseci mi se stvorila voda u kuku, a rana se inficirala i nije mogla da zaraste, prosto nisam mogla da povežem, laički da kažem, noge i ruke da ih pomeram. Išla sam na vežbe. Sećam se aplauza kada sam prvi put mogla samostalno da dohvatim flašicu vode. Znam šta znači biti nemoćan i zato cenim ovo danas što imam - kazala je glumica. 

 

 

 

makonda-tracker