ŽURKU ZA POZNATE PREKINUO JE PUCANJ

BRUTALNI ZLOČIN IZ STRASTI ILI — SAMOUBISTVO? Supermenova smrt do danas je NAJVEĆA holivudska misterija

0

Prvi televizijski Supermen pronađen je bez znakova života tokom žurke koja se odvijala u njegovoj kući, a potom su usledile decenije spekulacija.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Legendarni Džordž Rivs šest godina je nosio kostim Supermena u televizijskoj seriji Adventures of Superman (1952-1958), kao i u filmu Superman and the Mole Men (1951).

 

Šesnaeste večeri juna 1959. godine, godinu dana nakon što je serija koja ga je proslavila otkazana, tada 45-godišnji Rivs je tokom žurke pronađen mrtav u svojoj spavaćoj sobi.

 

Kako je utvrđeno istragom, glumac je stradao od pucnja ispaljenog u glavu, a slučaj je zaveden kao samoubistvo. Ipak, dokaza nije bilo previše, a Rivsov dom bio je te večeri pun gostiju, pa su se pojavile glasine da je reč o ubistvu. I to — iz strasti.

 

1 / 4 Foto: profimedia

 

Kako su kasnije pisali brojni mediji, većina glasina ticala se njegove veze s glumicom Toni Maniks, s kojom je glumac navodno imao strastvenu aferu. Pojedini su sumnjali da je, štaviše, ona povukla oroz, upravo zbog njihovog složenog odnosa, dok su mnogi upirali prstom u njenog supruga Edija Maniksa, direktora kompanije Metro-Goldwyn-Mayer. Maniksu nije u prilog išlo ni to što je nešto ranije bio osumnjičen za ubistvo prve supruge.

 

NIjedno od njih dvoje, međutim, nije se našlo na optuženičkoj klupi i smrt Džordža Rivsa i danas se smatra samoubistvom, a ovaj neobičan slučaj inspirisao je film Hollywoodland, u kojem je Rivsa 2006. godine igrao Ben Aflek.

 

makonda-tracker