na današnji dan

Njenom krvlju su na ulaznim vratima ispisali JEDNU JEDINU REČ: Prelepa glumica skončala je tragično u 9. mesecu trudnoće

0

Sedela je bezbrižno s prijateljima, brojala dane do porođaja, a onda se desila tragedija. Šeron Tejt brutalno je ubijena u devetom mesecu trudnoće, u sopstvenom domu u Sijelo drajvu 10050.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

9. avgusta 1969. godine život je izgubila glumica Šeron Tejt, kao i nekolicina njenih prijatelja. Da stvar bude tragičnija, Šeron je bila nadomak devetog meseca trudnoća. Svirepo ubistvo počinili su članovi kulta Čarlsa Mensona, a sve se odigralo u vili koju je Šeron delila sa suprugom, rediteljem Romanom Polanskim.

 

Polanski je tada boravio u Londonu, a Šeron, da bi imala društvo, pozvala je četvoro prijatelja u njihovu vilu u Sijelo drajvu 10050. Prvo su tokom dana uživali u druženju, večerali u restoranu i u vilu stigli uveče oko 22.30. Ujutru je kućna pomoćnica zatekla beživotna tela.

 

Žrtve su usmrćene brojnim ubodima noža, a čarobna i prelepa Šeron zadobila je čak 16 uboda. Njenom krvlju je na ulaznim vratima ispisana reč svinja. Na telima je ukupno bilo 102 rane. 

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Članovi kulta Čarlsa Mensona objasnili su kasnije da su glumica i prijatelji, zarapvo, ubijeni zbog kuće. Ranije ju je iznajmljivao producent Teri Melčer, Mensonov poznanik koji je odbio da sarađuje s njim. Mada on nije odavno boravio na toj adresi, ova vila mračne i crne istorije za Mensona je bila simbol odbacivanja, a sledbenicima je dao jasne i surove instrukcije: ubiti svakoga ko se u njoj nađe.

 

Šeron Tejt, kako se pisalo, molila je ubice da je održe u životu dok ne rodi dete. To se nije dogodilo. 

 

Njen suprug Roman Polanski, poznat po brojnim kontroverzama, kasnije je opisivao svoje vreme sa Šeron kao "najbolje u životu", ali bilo je i onih koji su tvrdili kako je njihov brak bio sve samo ne idealan, kao i da ga se bojala. Njena prijateljica je rekla da je on potpuno upravljao njenim životom, od šminke, do odeće...

 

Imala je samo 26 godina kada je nastradala, a njenu tragičnu smrt prati i  film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu", gde ju je odigrala glumica Margo Robi.

 

 

makonda-tracker