TUŽNO

Pucao joj je u potiljak, a onda POLIO BENZINOM: Glumac Srđan Timarov je preživeo tragediju koja je ŠOKIRALA CELU NACIJU

0

Srđan Timarov je poznati glumac koji nas je najviše osvojio ulogom duhovitog Vojvođanina u projektu Montevideo.

foto: ATAImages
foto: ATAImages

Srđan Timarov je pretežno pozorišni glumac, ali ima i zapažene filmske uloge. Najviše je ostao upamćen po izraženom vojvođanskom akcentu dok kritikuje fudbalere u Montevideu.

 

Malo se zna o njegovom privatnom životu, pa tako verovatno niste znali ko je njegova majka i kakva jeziva tragedija je obeležila život ovog talentovanog čoveka.

Majka našeg proslavljenog glumca je bila Klara Mandić, čuvena političarka i stomatolog koja je brutalno ubijena 9. maja 2001. godine. U zapaljenom stanu, u kom je podmetnut požar da bi bili sakriveni tragovi, pronađeno je njeno telo sa ranom od metka na potiljku.

 

Koliko se ubica pripremao za ovaj stravičan zločin svedoči i činjenica da je danima bacao petarde ispod Klarinog prozora kako bi se ljudi navikli na buku i zvuk pucnjave i ne bi reagovali kad je najpotrebnije.

Pošto je pozvonio na Klarina vrata, napadač je hladnokrvno ispalio metak u nju, a zatim ispreturao stan. Uzeo joj je mobilni telefon, pištolj i bundu. Ono što je začudilo policiju je da sa njenog tela nije skinut nakit. Ubica je potom uzeo kanister sa benzinom i zapalio stan, najverovatnije da bi prikrio tragove zločina.

 

Komšije su kasnije prijavile požar, a policija je samo zatekla zastrašujući prizor i ništa nisu mogli da urade. Otkrili su da su u jednoj sobi spaljeni papiri za koje se nije znalo od kakvog su značaja.  Nakon dva dana, osumnjičeni je uhapšen, a motiv je bio koristoljublje zbog velikih dugova koje je ubica imao. 

 

Srbija je bila šokirana ovim zločinom i danima su bile pune naslovne strane ove tragedije.

Klara je rođena u jevrejskom logoru u Italiji, a njeni roditelji nisu preživeli strahote Drugog svetskog rata. Usvojila ju je porodica Mandić, čije je prezime uzela, ali nikada nije zaboravila svoje jevrejsko poreklo.

 

Početkom ratova devedesetih je osnovala Društvo srpsko-jevrejskog prijateljstva, a kasnije je bila član Demokratske stranke i Srpske demokratske stranke.

 

1 / 9 Foto: Instagram

 

- Kad krene, ona je nekako ... Predodređeno joj je bilo da se bori. Išla je gladno i hrabro u život. Živela je u jako velikim potezima i jarkim bojama. Tragično je stradala. Ako govorimo o nekim najvećim bolovima u životu, to je što sam tragično izgubio majku. Ja to na svoj način nosim. To jeste ona rana koja se pretvori u zvezdu, pa ti sija, da znaš kako da ideš. Ali, ni sam kvantitet nije to koliko smo godina mi proveli zajedno, nego koliko je toga u meni od nje ostalo. Mislim da je to važnije u roditeljstvu, nego biti svaki dan tu i skuvati supicu - rekao je Srđan svojevremeno u jednom od retkih intervjua kada se dotakao ove teme.

 

Podsetimo, Srđan Timarov je bio u braku sa voditeljkom Natašom Miljković sa kojom ima sina Lazara, a bivši supružnici su primer pravog prijateljstva nakon razvoda.

 

 

makonda-tracker