neizmerno su se voleli, ali...

DVA ABORTUSA, TRI POKUŠAJA SAMOUBISTVA, MNOGO BESA I PREVARA: Burna ljubav ovog čuvenog para i dalje se prepričava

0

Iako je bilo dobro poznato da Frenk Sinatra nije veran svojoj supruzi Nensi, on nije ni pomišljao da se razvede od nje — sve dok nije izgubio glavu zbog mlade glumice Ave Gardner, koja je u godinama koje su usledile postala najveća famme fatale Holivuda.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada je imala svega 18 godina, pravnik jednog čuvenog lanca bioskopa je u u izlogu fotografske radnje video portret mlade Ave Gardner , koji je dve godine ranije napravio njen zet Lari. Ova fotografija stigla je do čuvene filmske kompanije Metro Goldvin Majer, koja je ubrzo ponudila mladoj lepotici iz gradića Brogdena ugovor. Gotovo preko noći, odustala je od koledža i od skromne devojke iz Severne Karoline postala filmska zvezda.


Čim je stigla u Los Anđeles, Ava je upoznala slavnog Mikija Runija, kojem se ubrzo, 1942. godine, zaklela na večnu ljubav. Brak je, međutim, potrajao svega godinu dana, a završio se uz mnogo neprijatnosti — glumac je pričao po Holivudu kakva je Ava u krevetu, a ona je uvek odgovarala: "Pa, on je možda i uživao u seksu, ali nebesa znaju da ja nisam".

 


Nedugo nakon razvoda udala se za džez muzičara Artija Šoua, s kojim je imala još lošiji brak, a u tom periodu se propila i potražila pomoć psihoterapeuta zbog brojnih problema.


Ispostavilo se da ju je velika ljubav tek čekala, a Ava ju je pronašla u legendarnom Frenku Sinatri.


Najpopularniji pevač i glumac svoje ere bio je oženjen Nensi Sinatrom kada su se 1950. godine pojavile glasine o tome da je viđen na romantičnoj večeri s Avom Gardner. U tom trenutku oni su već mesecima bili srećno zaljubljeni, ali niko nije očekivao da će ova ljubav biti išta više od još jedne Sinatrine vanbračne avanture.

 

Ava Gardner, Frenk Sinatra
foto: Profimedia

Znala sam da je oženjen i, zaista, oženjeni muškarci se nisu dobro kotirali kod mene, ali bio je zgodan, šarmantan i očigledno očaran mnome — ispričala je kasnije Gardnerova, a mediji su pisali da se par sreo na jednoj zabavi i odmah završio u spavaćoj sobi.


Pevač je bio poznat kao zavodnik i serijski preljubnik, ali nikad nije ni pomišljao da ostavi suprugu, zbog čega je javnost bila šokirana kada je Frenk napustio Nensi i njihovo troje dece, od kojih je najmlađe još bilo beba, da bi život nastavio s Avom.

 


Par se navodno upoznao još dok je Gardnerova bila u braku s Mikijem Runijem, ali se strast između njih rasplamsala tek godinama kasnije i činilo se da je niko i ništa ne može ugasiti. Kasnije se pisalo da je Frenk, kada je ugledao Avinu fotografiju i mnogo pre nego što ju je prvi put video, rekao prijateljima da će jednog dana oženiti tu prelepu ženu, što se i dogodilo 1951. godine.


Ova ljubavna priča pomogla je Avi da utvrdi svoj položaj fatalne žene i zavodnice zbog koje muškarci gube razum, dok se na Sinatrinu karijeru odrazila negativno. Brak im nije bio srećan: navodno su se često svađali, pravili jedno drugom ljubomorne scene, bacali jedno drugom stvari kroz prozor..

 

Ava Gardner
foto: Profimedia

.— Oboje smo bili ljubomorni, impulsivni... Kad izgubim živce, gotovo je. Takav je i on — prisetila se jednom prilikom Ava.


Među brojnim pričama o njihovom bizarnom odnosu mogu se pronaći i one o Sinatrinom, najblaže rečeno, čudnom, ucenjivačkom, samodestruktivnom i uznemirujućem ponašanju u najburnijim trenucima. Navodno su se jednom prilikom posvađali u hotelu, nakon čega je on odjurio u sobu, odakle su se čula dva pucnja. Ava je utrčala u prostoriju i zatekla ga kako leži na podu zatvorenih očiju s pištoljem u ruci, zagrlila ga je, zaplakala, a on je otvorio oči i pokazao da je pucao u dušek. Nešto kasnije je Sinatra nakon svađe popio veći broj tableta za spavanje i hitno je odvezen lekaru, a sama glumica kasnije je ispričala da je sigurna da je pevač pažljivo izbrojao koliko će tableta popiti i priznala da mu je sve oprostila za 25 sekundi.


Iako je bilo poznato koliko su Ava i Frenk bili opijeni jedno drugim, nije bila tajna da glumica rado stupa u vanbračne veze, naročito kada je zbog posla putovala daleko od njihovog doma.


Ava je mrzela samoću, nije mogla da bude sama. Stalno je stražila nekoga da joj pravi društvo — otkrio je jedan član filmske ekipe koja je sarađivala s glumicom i otkrio da se Gardnerova prepuštala strastima s mnogim kolegama, režiserima, tehničarima...

 


Daleko od toga da je Sinatra zaboravio stare navike koje je imao tokom braka s Nensi — ni on navodno nije mogao da zaspi u praznom krevetu.


Ipak, preljube nisu dovele do kraja ove ljubavne priče. Ava je tokom braka sa Sinatrom bila na vrhuncu karijere, dok je Sinatrina polako išla nizbrdo, pa je on bio sve ljubomorniji i posesivniji.


Ona je bila sebična, gledala je samo sebe. On je mnogo ulagao u brak — tvrdili su Sinatrini prijatelji.


Gardnerova je potvrdila da je dvaput abortirala tokom braka sa Sinatrom jer smatrala da njihov odnos nije dovoljno stabilan da bi donela na svet dete. Drugi prekid trudnoće bio je taj koji je doveo do odluke o razvodu.


Plašim se da odavde nema povratka. Uradila sam nešto monstruozno — rekla je glumica.

 

Ava Gardner
foto: Profimedia

Jedan od najpopularnijih parova tog doba zvanično se razveo 1957. godine, a Ava se žalila prijateljicama da Sinatra više nije mogao seksualno da je zadovolji. Poznato je da je pevač pokušao da izvrši samoubistvo presecanjem vena u pokušaju da vrati Avu u svoj život, ali ona je ostala bez reakcije — čak nije došla ni da ga poseti dok je ležao u bolnici.


Nakon Sinatre, poznato je da su na Avin šarm pali mnogi poželjni muškarci sredine XX veka, između ostalih avijatičar i milijarder Hauard Hjuz i španski toreador Luis Miguel Dominguin.


Međutim, nikada joj niko pružio toliko radosti i ljubavi kao Sinatra, a jednom prilikom je za krah braka optužila pevača i njegove avanture.


Nikad nisam bila srećnija nego u braku s Frenkom. Da se ponovo udajem, udala bih se samo za njega. Da sam želela da ga delim s drugim ženama, bili bismo srećni — rekla je Ava.


Slavna glumica preminula je 25. januara 19990. godine u Engleskoj, dok je Frenk umro u Los Anđelesu osam godina kasnije.

 

 

makonda-tracker