neizmerno su se voleli

UDALA SE U 19. GODINI, BILA JE TO LJUBAV KOJOJ SU SE SVI DIVILI: Idiličan život Jelice Sretenović prekinula je tragedija

0

Jedna od najvoljenijih srpskih glumica udovica je već više od 20 godina, a ogromna ljubav njenog pokojnog supruga i nje bila je čuvena

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Glumica Jelica Sretenović (66) zabeležila je desetine velikih i važnih uloga, ali je i dalje svi pamte kao Koku iz "Boljeg života". Ona je već tada, kao veoma mlada, pokazivala da je pred njom velika karijera, a malo je poznato da je ona vrlo rano upisala Fakultet dramskih umetnosti — bila je brucoškinja kad su njeni vršnjaci išli u treći razred srednje škole.


Toliko sam bila sigurna da ću položiti prijemni da nisam ni razmišljala o drugoj opciji. Dobila sam i šamar od sekretara škole. Pitao me je da li sam normalna i rekao da ne može da veruje da se ispisujem a još ni drugi razred nisam završila! — prisetila se Jelica u jednom intervjuu.


U mladosti je pored velikog talenta imala i veliku podršku — supruga Miloša Mišu Sretenovića, s kojim je u brak stupila u devetnaestoj godini Kako je jednom ispričala, on je bio školski drug njene tetke, pa ga je znala od malih nogu, ali jedan kasniji susret ona smatra presudnim za njihov odnos i, na neki način, opisuje ga kao ljubav na prvi pogled.

Jelica Sretenović
foto: A.K./ATAImages

On je dolazio po tetku da idu u školu zajedno i praktično me je gledao kako rastem. Kada su oni imali 16 godina ja sam imala pet, odnosno, kada su pošli na fakultet, ja sam bila đak prvak. Iako smo se znali od ranije, naš susret posle svih tih godina je bio ljubav na prvi pogled. Zabavljali smo se godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovek, radio je u Skupštini grada i, normalno, izlazio po restoranima. Kad ja poželim da idem u diskoteku, i on je išao sa mnom. Izludujem se, izđuskam, a on sedi i čeka i ponekad se samo prekrsti. Miša je bio sjajan! — ispričala je Jelica jednom prilikom.


Interesantno je da je Jelica bila u drugom stanju tokom treće godina studija, a uredno je završavala sve obaveze u vezi s fakultetom i jednom čak iz porodilišta produžila na ispit.


Ana se rodila u aprilu, a u maju je bio ispit iz glume sa treće godine. To je bio ozbiljan i obiman ispit. Izašla sam, naravno, da polažem i dobila devetku, onako iz porodilišta! Sve se može! — istakla je glumica.


Par je kasnije dobio i ćerku Olju.

Jelica Sretenović
foto: Damir Dervišagić

Ipak, Jelica je sa svega 45 godina ostala udovica — Mišo je preminuo usled srčanih problema, a mediji su pisali da se od teškog perioda oporavila zahvaljujući svom poslu i da ju je nakon tragičnog gubitka na scenu vratila uloga u filmu "Zona Zamfirova".


Danas uživa u ulozi mame i bake, a ima i unuka koji je već punoletan, a ime je dobio po svom deki — Miloš.

makonda-tracker