parčence raja

Srbi su ga praktikovali decenijama, a sad postaje trend u Holivudu: Dženifer Aniston zna kako da uživa svim čulima

0

Tokom toplih dana ovo je spas i raj u kojem se uživa svim čulima 

foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER
foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Glumica Dženifer Aniston godinama je gradila ozbiljnu karijeru i uspela je da zaradi dovoljno novca da može za sebe i svoju porodicu da stvori mali raj na zemlji.

 

Ona je svoj dom opremila po poslednjim standardima u enterijeru, a osim luksuzne unutrašnjosti postoji jedan delić van kuće koji je glumica podredila maksimalnom uživanju.

 

Da li ste nekada čuli za koncept šinrin-joku? Inače poznato kao šumsko kupanje, to je praksa koja vam omogućava da uronite u prirodu kao oblik meditacije. Šumsko kupanje je postojalo u Srbiji odavno, kada su ljudi pravili improvizovane tuševe u svojim baštama i tu se hladili tokom toplih letnjih dana.

Ovaj trend je sada u nešto modernijem obliku postao hit u svetu, a poznati su počeli da ga praktikuju u svojim domovima

 

Bašta Dženifer Aniston, koju je dizajnirao Stiven Šedli, bivši scenski umetnik koji je odrastao u LA-u, a sada dizajner enterijera u Njujorku, pravo je japansko baštensko remek-delo.

 

Šedli je napravio domove za mnoge holivudske poznate ličnosti, uključujući Dajan Kiton i Rajana Marfija. Besprekorno, spokojno i savršeno staloženo, Anistonino prebivalište se smatra jednim od najboljih domova na svetu – a tuš na otvorenom je hit u njenoj spektakularnoj kalifornijskoj bašti.

Stvaranje prostora gde možete da se povežete sa prirodom je ključ ovog novog trenda.

 

Spoljašnji tuš je daleko od praktičnog dodatka bašti. Skriveno u mirnom kutku dvorišta idealan je za opuštanje, relaksaciju, hodanje po zemlji ili travi. Ovo sve ima velike benefite na naše telo.

 

Vrtovi su oduvek bili povezani sa blagostanjem, ali možemo poboljšati efekat dobrog osećaja boravka u prirodi dodavanjem spa elemenata u taj naš prostor na otvorenom.

Ovakve male oaze mira se relativno lako prave, a ni ulaganja nisu velika.

 

Kad vidite kako izgleda to malo parče raja Dženifer Aniston možda dobijete i vi ideju kako da za sebe stvorite isto ili slično, shodno vašim potrebama i mogućnostima. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Da li bi između Breda Pita i Dženifer Aniston ponovo moglo da bude nečega?

 

makonda-tracker