domovi poznatih

DOM PREDODREĐEN ZA UŽIVANJE: Darko i Zorana Miličić otvorili su vrata svoje sunčane i luksuzne vile nadomak Dunava

13

Bivši košarkaški reprezentativac, njegova supruga i njihovo troje dece uživaju u vili pored Dunava, dok ih svakodnevno posećuju prijatelji...

foto: Luka Šarac

Kuća Zorane (33) i Darka Miličića (34) nalazi se nadomak Novog Sada, u naselju Ledinci, uz Dunav. Staza koja vodi do ulazne kapije veoma je strma, toliko da je teško naslutiti šta se nalazi na njenom kraju. U dvorištu su Pinki, Švaba, Kure i Mrvica, psi koje je nekadašnji košarkaš doneo iz Amerike.

 

 

- Oni su moja verna ekipa i zauzimaju posebno mesto u mom srcu - počela je priču za Glossy prošle godine Zorana, koja je, pored kreiranja odeće, najviše posvećena njihovim naslednicima Lari (7), Lazaru (10) i Luki (6).

 

foto: Luka Šarac


- Darko je veoma blag prema deci, dok sam ja ta koja pokušava da bude autoritet. Ipak, često pokleknem pred njihovim osmesima, ali moraju da poštuju određena pravila - nastavlja Zorana.

 

foto: Luka Šarac

Sve je u njihovoj kući podređeno uživanju. U dvorištu se nalaze skupocen vozni park i fontanica. Tu je i poseban kutak za uživanje, prostor prekriven baldahinima. Iza travnate površine nalaze se tereni za tenis i košarku, ljuljaške i tobogani za decu.

 

NASTAVAK TEKSTA PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI.

 

foto: Luka Šarac

Iza kuće je bazen, kao i veliki zidani roštilj, a u blizini je parkiran i atraktivan gliser.


Mi smo kao suncokreti, uvek se okrećemo ka suncu i pozitivnoj energiji. Za Novi Sad vezuju nas najlepše uspomene, tu smo se Darko i ja upoznali, počeli da se zabavljamo i venčali. Takođe, naša najuža porodica i najbliži prijatelji žive ovde. Zbog toga smo odlučili da budemo u Srbiji. Želja nam je da naša deca odrastaju uz svoje najbliže - tvrdi Zorana, koja se dugo bavila folklorom, a svoju prvu modnu liniju predstavila je pre tri godine na Serbija fešn viku u Novom Sadu.

 

Pored spoljnjeg bazena u dvorištu postoji i unutrašnji bazen, oko koga su stolovi za bilijar, stoni tenis i stoni fudbal.

 

foto: Luka Šarac

Svuda su raspoređeni zvučnici jer Darko voli da radi kada se u pozadini čuju njegove omiljene pesme. Uz kuću s bazenom naslonjena je teretana u kojoj su džak i najsavremenije sprave za vežbanje.

 

foto: Luka Šarac

Od prošle godine to je mesto gde Darko provodi znatno više vremena nego na košarkaškom terenu. Drugi pik na NBA draftu 2003. godine odlučio je da prestane da se bavi košarkom i prešao je na borilačke sportove.

 

NASTAVAK TEKSTA PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI.

 

foto: Luka Šarac

- Smučila mi se košarka. Zapravo, ja nikada nisam ni bio pravi košarkaš, više sam se provlačio - šali se Darko, koji je sportsku karijeru započeo u vršačkom Hemofarmu, a za deset sezona u NBA ligi nastupao je za Detroit, Orlando, Memfis, Njujork, Minesotu i Boston, s kojim se rastao 2012. godine. U decembru 2014. imao je svoj prvi kik-boks meč, i to u Novom Sadu. Borbu je morao da preda zbog povrede, ali kaže da se dobro zabavio. Supruga ga podržava u svemu što radi.


Darko i ja veoma smo temperamentni. On je eksplozivniji u svakodnevnom životu, a ja sam ta koja izbroji do deset. Kada je reč o poslu, tu smo isti. Čvrsti smo prilikom donošenja važnih odluka. Podržavamo jedno drugo i u hobijima. U životu je važno da imate oslonac - ističe Zorana.

 

Kada je reč o unutrašnjosti njihovog doma, dnevnom sobom dominiraju svetle boje, velika sofa, televizori i akvarijum.

 

 

foto: Luka Šarac

Tu su i Zara i Tea, jorkširski terijeri, psi kojima je dozvoljen ulazak u kuću.

 

foto: Luka Šarac


- Svakodnevno se zabavljam sa decom u njihovoj igraonici, gde sam i najsrećnija - kaže Zorana.


Lara, Lazar i Luka takođe su najveseliji u prostoru za igru, ali pokazuju sklonosti i ka sportskim avanturama.

 

foto: Luka Šarac


- Lazar trenira fudbal, Luka svog brata prati u svemu, a Lara je prava mala princeza koja uživa u baletskim kostimima i plesu - komentariše Zorana.


U podrumu dominiraju drvo i drugi prirodni materijali, a tu domaćin čuva pozamašnu kolekciju vina i prepariranu divljač.

 

foto: Luka Šarac

- Volim lov, ali daleko sam od nekog ozbiljnog lovca. Za to su potrebni odlasci u Afriku i slično, a ja nemam vremena za te stvari - kaže on. Na zidovima su fotografije Draže Mihailovića i Nikole Kalabića. Darko je patriota i neko ko se diči svojim rodom, kao i osvedočeni humanista.

 

 

makonda-tracker