kao u bajci

U njoj je pronašla mir sa čovekom svog života i ostavila poslednji dah: Kuća Tine Tarner za kojom je čeznuo Federer

0

Nakon što je godinama unajmljivala velelepnu vilu i u njoj svila dom, pevačica ju je kupila tek nakon što je postala švajcarska državljanka

Tina Tarner
Tina Tarnerfoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Svetski mediji javili su u sredu da je legendarna pevačica Tina Tarner preminula u 84. godini.


Tina Tarner, kraljica rokenrola, umrla je danas u 84. godini nakon duge bolesti u svom domu u Kiznahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj – saopštio je njen predstavnik za medije.


Tina Tarner bila je jedna od najvećih legendi američkog i svetskog rokenrola, poznata po energičnim nastupima i emotivnim izvedbama brojnih hitova, od kojih su samo neki Simply The Best, What’s Love Got to do With It, Private Dancer, The Best, Proud Mary...


Tina Tarner rođena je 26. novembra 1939. godine u Braunsvilu, u Tenesiju, ali je poznato da je proteklih decenija živela u Evropi.

 

Muzička legenda doselila se u Švajcarsku 1995. godine sa svojim životnim saputnikom i poznatim muzičkim producentom Ervinom Bahom, a par se 1998. godine skrasio u Kiznahtu, na obali Ciriškog jezera. Isprva su unajmljivali luksuznu vilu poznatu pod imenom Chateau Algonquin, zbog švajcarskih ograničenja za kupovinu nekretnina. Međutim, nakon što je Tina Tarner postala državljanka Švajcarske 2013. godine, kupila je velelepno imanje za 76 miliona dolara, kako je javio Associated Press.

 


Baš u to vreme, na ovaj posed se "nameračio" švajcarski teniser Rože Federer sa suprugom Mirkom, ali je par odustao i izabrao drugu kuću, izvan Ciriha.


Kako je nakon posete pevačici potvrdila novinarka New York Times-a Amanda Hes, dom Tine Tarner bio je poput palate.


Ima energiju palate iz crtanih filmova: bršljan koji se uvija uz zidove, baštovani koji doteruju žbunje, dve skulpture konja u prirodnoj veličini koji vise sa kupolastog plafona, uramljena slika Tarnerove kao egipatske kraljice, soba puna pozlaćenih sofa u stilu Luja XIV i, izvaljena na jednoj od njih, sama Tina Tarner – napisala je Amanda Hes.

 


Ona je, takođe, primetila ploču na visokoj gvozdenoj kapiji na kojoj piše Vor 12.00 Uhr nicht läuten, keine Lieferungen, što znači "Ne zvoni pre 12 časova, nema isporuka".


Imanje se, kako je pisao lokalni Handelszeitung, prostire na impresivnih 5,5 hiljada kvadratnih metara, a pored glavne kuće na četiri sprata, tu su i dvospratna kuća za čamce i ogromna bašta.

 

Upravo na ovom imanju, Ervin Bah i Tina Tarner su se venčali 2013, posle 27 godina ljubavi. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

 

Okupili su više od 200 prijatelja, od kojih su svi bili odeveni u belo, i na svom imanju, ukrašenom belim ružama, zakleli se jedno drugom na večnu ljubav. Dok su išli ka oltaru, Brajan Adams pevao je "All for Love".

 

Želela sam da bude najbolje moguće. Želela sam da mi bašta i zvanice budu najbolji mogući. I bili su – rekla je pevačica.

 

Upravo u domu koji je toliko volela, Tina je napustila ovaj svet i otišla u legendu, a njeni fanovi danima ostavljaju kapije ispred njene raskošne palate.

 

Kuća Tine Tarner u Švajcarskoj
Kuća Tine Tarner u Švajcarskojfoto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

 

makonda-tracker