enterijer

Moderno i elegantno – bez miliona dolara! 3 lekcije o uređenju doma koje možete da prepišete od poznatih ličnosti

0

Vila s bazenom i visokim kapijama svakako zvuči primamljivo, a ako to ne možete da priuštite, možete makar da probate ove trikove za uređenje doma

trikovi poznatih ličnosti za uređenje doma
trikovi poznatih ličnosti za uređenje domafoto: Ground Picture/Shutterstock

Početkom, sada već davnih, dvehiljaditih, jedna od najpopularnijih televizijskih emisija bila je MTV Cribs, koja nam je omogućavala da zavirimo u domove poznatih ličnosti i njihovu luksuznu svakodnevicu.

 

Danas je to moguće zahvaljujući društvenim mrežama i mnogim poznatim časopisima o dizajnu enterijera i životima slavnih, a ove fotografije i snimci nam izazivaju divljenje, ponekome možda i trunčicu zavisti.

 

Iako možda ne možete da priuštite raskoš u kojoj uživaju Bijonse, Tom Kruz i Madona, ono što možete jeste da iskoristite njihove domove kao inspiraciju.

 

Kako ističu stručnjaci za dizajn enterijera, principi stila ostaju isti, a cena ne mora da bude, a ovo su neke od "caka" koje možete primeniti u svom stanu ili kući.

 

  • Unesite život u prostor uz pomoć biljaka

 

"Kupi fikus" verovatno nije savet koji ste očekivali, ali sobne biljke su fenomenalan način da učinite svoj dom živopisnijim, čak i ako preferirate minimalistički stil. Bilo da se radi o kupatilu, dnevnoj ili spavaćoj sobi, ukrašavanje cvećem će oživeti prostoriju.

 

 

U domovima slavnih neretko viđamo sukulentne biljke (što možda nije sjajna ideja ako nemate prozor), dok je u kuhinji često poneka saksija začinskog bilja.

 

  • Umesto plafonjerki – lusteri

 

Dizajneri enterijera već nekoliko godina umesto plafonjerki radije biraju lustere, koji su u slučaju najpoznatijih ljudi planete često raskošni, kristalni, veličine sobe mnogih stanova "običnog" sveta. Ipak, nije vam neophodan skupoceni luster da bi vaš dom izgledao otmenije – vodite se time šta se uklapa u vaš stil i možete naći pristupačan model koji će biti glavni estetski atribut prostorije.

 

Lusteri su ponovo u modi
Lusteri su ponovo u modifoto: Dariusz Jarzabek/Shutterstock
  • Investirajte u unikatno

 

Kada poznate ličnosti žele da urede svoj dom, ne traže od dizajnera da on izgleda već viđeno i kao na stranicama časopisa. Oni žele da se njihove kuće ističu, a tu su ključni individualnost i njihova ličnost. Ako ste mislili da će Riz Viterspun imati istu ugaonu garnituru kao Anđelina Džoli, grdno se varate.

 

 

Dakle, kada birate nameštaj, lampe, ramove za slike i vaze, odlučite se za nešto što se ne viđa baš na svakom koraku, posebno ako nije u pitanju nešto što vam je hitno potrebno i imate vremena da potražite savršen komad.

 

BONUS VIDEO

3 greške u uređenju enterijera

 

makonda-tracker