jednostavno je

TOALET BOMBA koja ubija bakterije i gljivice! Sredstvo od 3 sastojka koje dezinfikuje najprljaviji deo doma za sekund

0

Pomešajte ova tri sastojka i dobićete moćno domaće sredstvo koje uništava mikroorganizme i sve vrste nečistoća iz WC šolje

foto: New Africa/Shutterstock
foto: New Africa/Shutterstock

Jeste li znali da u WC šolji žive milioni mikroorganizama raznih vrsta, a prednjače bakterije? Zbog toga se često može čuti da svaki put kad u reklami za neki proizvod za čišćenje toaleta čujemo da on ubija 99,9% bakterija, bilioni njih prasnu u smeh.


Ovih nevidljivih i štetnih mikroorganizama svakako je mnogo u našem domu koliko god ga čistili, ali postoji jedna domaća mešavina koja vam može pomoći da se osećate bezbednije u kupatilu. U pitanju je sredstvo od tri lako dostupna i jeftina sastojka koje se koristi za dezinfekciju WC šolje, a koje je vrlo delotvorno – toliko da je nazivaju toalet bombom.

 

Sastojci:

 

  • 16 ravnih kašika sode bikarbone
  • 4 i po kašike limuntusa
  • 1 kašika deterdženta za pranje sudova

 

WC šolja
foto: Mindscape studio/Shutterstock

Priprema


Pomešajte sodu bikarbonu i limuntus, pa tome dodajte deterdžent. Kad dobro promešate i napravite homogenu smesu, sipajte u posudu za led i ostavite da odstoji nekoliko sati da se osuši. Zatim izvadite kockice ove smese iz posude za led, pa ih ubacite u teglu i hermetički zatvorite.


Primena


Ubacite jednu kocku u WC šolju, sačekajte da se cela rastopi, pa dobro očistite četkom i pustite vodu.

 

 

 

makonda-tracker