probajte odmah

Kupatilo će izgledati kao da ste se sad uselili! Najjednostavniji način da oribate FUGNE bez teških hemikalija

0

Prirodno, brzo, jednostavno, bez sati i sati ribanja i izlaganja hemijskim sredstvima, ovako će vaše fugne ponovo biti bele

foto: pcruciatti/Shutterstock
foto: pcruciatti/Shutterstock

Čak i kada redovno i temeljno ribamo kadu, pločice, lavabo i šolju, na fugnama se skoro uvek vidi zub vremena i svaka nečistoća. Zbog toga kupatilo ne izgleda potpuno čisto, a bakterije se nakupljaju, razmnožavaju i ugrožavaju zdravlje.


Da bi i ovaj kutak domaćinstva bio besprekorno čist, često posežemo za jakim sredstvima za ribanje, koji mogu da budu vrlo opasni ako se njima ne rukuje pravilno i kada se koriste prekomerno.

 

Srećom, postoje efikasni načini da se fugne dobro oribaju bez teških hemikalija, ali i bez previše muke!


Za to će vam biti potrebno:

 

  • pola litra tople vode,
  • pola čaše sode bikarbone,
  • 1 kašika limuntusa i
  • 1/4 čaše alkoholnog sirćeta.


Rastvorite sodu bikarbonu u vodi, pa dodajte limuntus i zatim sipajte postepeno sirće, imajući u vidu da će smesa odmah početi da peni.


Sačekajte da se tečnost umiri, odnosno da prestane hemijska reakcija, pa četkicom za zube ili ribanje dobro utrljajte smesu u fugne.

 

One će vrlo brzo izgledati sveže i biti potpuno bele, a ako se promene boju odmah ostavite da odstoji natopljeno nekoliko minuta, pa ponovo utrljajte i tek potom isperite mlakom vodom.

 

 

makonda-tracker