Jednostavno i lako

Ovo može svako: Očistite klimu za 0 DINARA uz pomoć sredstava koje već imate u svojoj kući

0

U toplim letnjim danima bez uređaja koji rashlađuju prostor teško je živeti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Klima uređaji su u poslednjih nekoliko godina postali deo svakog doma. Oni nam pomažu da se rashladimo, da bolje spavamo i lakše preživimo sve toplija leta

 

Ipak, mnogi ljudi ne znaju ili nisu svesni opasnosti koje mogu da vrebaju iz prljavih klima uređaja. 

 

Filteri koji se nalaze unutar njih mogu da postanu pravo leglo parazita, bakterija, virus, grinja i drugih opasnih nečistoća. One putem vazduha lako mogu da dođu u naša pluća, a samim tim ugroze naše zdravlje.

 

klima uređaj, klima, vrućina, leto
foto: Shutterstock

 

Kako da očistite klimu bez da zovete klima servis da to uradi za vas?

 

Pre čišćenja svakako ugasite klimu i isključite je iz struje. Nakon toga skinite poklopac i videćete filtere kojima treba čišćenje. Inače, preporučljivo je čistiti ih na svaka tri meseca ukoliko klimu koristite cele godine, a ako imate kućne ljubimce još češće.

 


Kada ste došli do filtera, odstranite sve eventualne veće objekte sa njega i potom ga operite. Možete to da uradite samo vodom, i to vas neće koštati ništa. Ipak, ako želite da budete još sigurniji da su svi loši mikroorganizmi uklonjeni, dodajte malo sredstva za dezinfekciju.

 

klima uređaj, klima, vrućina, leto
foto: Shutterstock

Kada ste ga detaljno oprali, filter ostavite da se osuši. Vodite računa da bude sasvim suv pre nego što ga vratite u klimu, a pre toga naravno operite i mrežicu.

 

To možete da uradite mešavinom vode i običnog deterdženta.

Kada ste to uradili, vratite sve na svoje mesto i – to je to.

 

 

makonda-tracker