Tokom toplih letnjih dana svima prijaju lagani obroci koji se brzo spremaju i lako vare
Tikvice predstavljaju povrće koje tokom leta treba da se nađe na porodičnoj trpezi u svakom domaćinstvu.
Od njih mogu da se naprave mnoge kulinarske pikanterije, a ukoliko volite uštipke ovo je super recept za vas.
Ono što je još važno, ovako spremljene tikvice su zdrave, u njima nema masnoće, a brzo i lako se vare pa prijaju čak i kada su temperature visoke.
Ukoliko želite zdrav oborok za celu porodicu pogledajte kako se prave uštipci od tikvica.
Potrebno je:
- 2 srednje tikvice
- 2 jaja
- oko 200 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- malo soli
Priprema:
Tikvice oljuštite pa izrendajte na krupnije rende. Ukoliko imate vremena najbolje je da ih posolite i ostavite malo da odstoje kako bi otpustile vodu. Zatim ih rukom ocedite i u njih dodajte 2 umućena jajeta.
Nakon jaja dodajte postepeno brašno, u koje ste umešali pola kesice praška za pecivo. U zavisnosti od toga koliko tikvica imate biće vam potrebno između 200 i 250 grama brašna.
Umešajte se da se lepo sjedini, treba da dobijete smesu koja će biti gusta toliko da vam ne curi sa kašike kad zagrabite.
Zatim uključite rernu da se greje na 220 stepeni i pleh obložite pek papirom. Nakon što ste zagrejali rernu stavljajte na pek papir po jednu kašiku smese praveći razmak tako da se ne spoji smesa.
Kad napunite pleh pecite na 220 stepeni 7,8 minuta.
To je sve, sada samo uživajte u obroku koji je lagan, zasitan i zdrav.