icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

kraljevsko odrastanje

Kako Kejt Midlton vaspitava svoju decu? Sve može, ali jedno je STROGO ZABRANJENO - kad pređu granicu, primeni isti trik

Princeza od Velsa ima veoma striktna kućna pravila za svoje troje dece

foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princeza od Velsa Kejt Midlton i njen suprug princ Vilijam imaju specifičan način obraćanja deci, a evo i po čemu se njihovo vaspitanje razlikuje od onog klasičnog modela koji primenjuje veliki broj roditelja

 

On kaže da Kejt (41) ne dozvoljava deci da viču u kući, niti oni kao roditelji viču na decu.

 

- Vikanje je apsolutno zabranjeno za decu i svaki nagoveštaj vikanja jednih na druge rešava se sklanjanjem deteta - rekao je insajder za The Sun.

 

Kejt i Vilijam se navodno odlučuju za prilično drugačiju tehniku kada je u pitanju disciplinovanje njihove dece.

 

 

Umesto da ih pošalju u spavaću sobu ili u "kaznu", oni bivaju odvedeni sa mesta svađe ili ometanja i sa njima mirno razgovaraju ili Kejt ili Vilijam - rekao je izvor.

 

- Stvari se objašnjavaju i prikazuju se posledice takvog ponašanja i nikada ne viču na njih - dodao je on.

 

Kraljevski stručnjaci su ranije pričali o tehnikama roditeljstva koje primenjuju Kejt i Vilijam, a jedan je rekao:

 

- Članovi kraljevske porodice su veoma strogi kada je u pitanju upotreba ekrana. 

 

Kejt Midlton i princ Vilijam imaju svoje metode za vaspitanje dece
Kejt Midlton i princ Vilijam imaju svoje metode za vaspitanje dece foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

 

Kejti Nikol je tvrdila da princeza od Velsa želi da podstakne kreativnost kod svoje dece i rekla je da im nije dozvoljeno da koriste sopstvene mobilne telefone ili tablete.

 

- Naglasak je na umetnosti i zanatima, slikanju i pravljenju stvari koje nisu orijentisane na ekran - kaže ona.

 

Kejt je obično veoma stroga u pogledu vremena koje deca mogu da provedu  ispred ekrana i trudi se da ga svede na minimum.

 

Izvor je ranije rekao za američki nedeljnik da su Vilijam i Kejt "zabranili iPad" u svojoj kući, komentarišući da su "igračke za odrasle", a ne za decu.

 

 

Kejt veruje da provođenje vremena na otvorenom igra ključnu ulogu u budućem zdravlju i sreći dece, izgrađujući temelje koji traju kroz detinjstvo i tokom života - i želi da pronađe načine da to podstakne.

 

Princeza od Velsa pokrenula je kampanju - opisanu kao njeno "životno delo" - kako bi osvetlila ključne "rane godine" detinjstva.

 

U utorak se Kejt pojavila u promotivnom videu koji je podeljen na njenim stranicama na društvenim mrežama, obukavši elegantan zeleni sako sa crnim gornjim delom sa okruglim izrezom.

 

- Naše rano detinjstvo, vreme od trudnoće do pete godine, u osnovi oblikuje ostatak naših života. Ali kao društvo trenutno mnogo više svog vremena i energije fokusiramo na kasniji život - rekla je Kejt.