teška borba je iza njih

Kad je bila najsrećnija, štetila je – NJEMU: Bolna tajna Kejt Midlton o kojoj nikad ne govori, a otkriva mnogo o njoj

0

Budući da je na neki način bila povezana s problemima koje je imao njen brat, princeza od Velsa svojski se potrudila da mu pomogne i uspela u tome

Kejt Midlton je mnogo pre udaje ušla u kraljevsku porodicu, što je uticalo na njene najbliže
Kejt Midlton je mnogo pre udaje ušla u kraljevsku porodicu, što je uticalo na njene najbližefoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Džejms Midlton (35), mlađi brat princeze od Velsa Kejt Midlton, istakao je nedavno da je zahvalan njoj i njihovoj sestri Pipi na svemu što su učinile za njega.


A to nije malo – podržale su ga dok je vodio najtežu bitku u svom životu.


Ovaj mladi preduzetnik napisao je, naime, tekst za The Sunday Times nakon smrti njegovog voljenog psa Ele. Džejmsova ljubimica uginula je sa 15 godina, nakon otkazivanja bubrega, a brat Kejt Midlton se ovim povodom osvrnuo na svoje teške trenutke i dugu i mučnu borbu protiv depresije koju je svojevremeno vodio.


Svi su znali koliko mi znači i dogodio se dan kog su se najviše plašili: dan kada Ela više nije bila u mom životu. Ona je svima nešto značila – napisao je Džejms.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Middleton (@jmidy)


On je istakao da mu u ovom procesu tugovanja, kao i uvek pomažu rođene sestre Kejt i Pipa, koje ga nikad nisu izneverile jer su bile uz njega i dok se borio protiv depresije. Štaviše, one su s njim išle kod psihoterapeuta kada je bilo potrebno.


Moje sestre su dolazile na neke od mojih terapija. Uvek su bile tu u teškim momentima, sa mnom su kad mi je najgore – piše brat princeze od Velsa.


On je posebno srećan jer su Eline bebe sada u porodicama njegovih sestara.


– Lupo, pas Kejt i Vilijama, jedan je od Elinih štenaca. Moja sestra Pipa i njen muž takođe imaju Elinu bebu, kao i ostatak porodice – ne krije sreću Džejms.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Middleton (@jmidy)


Kako je jednom prilikom istakao, njegova porodica mu je bila najveća podrška kada je počeo da vodi borbu s mentalnim zdravljem, a jedan njihov zajednički poklon promenio mu je život. Naime, kada je napunila 24 godine, sestre i roditelji iznenada su mu ispunili veliku želju da ima – koloniju pčela.


– Uvek sam maštao da imam pčele, a kada sam 2011. napunio 24 godine, to je postalo stvarnost. Moja porodica – mama, tata i sestre Ketrin i Pipa – skupili su novac da mi kupe najfantastičniji rođendanski poklon koji možete da zamislite – ispričao je Džejms i otkrio da je dobio koloniju od čak 1.000 pčela.


Od tada, on posvećeno brine o njima, što mu je bila velika pomoć u očuvanju mentalnog zdravlja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Middleton (@jmidy)


Kada ste obučeni i duboko u svom zadatku, sve brige na svetu se jednostavno povlače – otkrio je.


Džejms je, inače, jednom podelio i da je njegovo stanje bilo pogoršano zbog popularnosti njegove sestre tokom njene veze s princem Vilijamom. Čitava porodica Midlton bila je, naime, pod oštrim okom javnosti, a mladi Džejms toliko nije želeo da budu izloženi medijima da je nekad kupovao sve novine u komšiluku kako se ne bi čitalo o njegovoj sestri i porodici.


Kao detetu mu je dijagnostikovana disleksija, a depresija se samo nadovezala na njegove postojeće probleme. Pričao je kako se zato osećao kao da ga sve pritiska sa svih strana, a navodno se neko vreme distancirao od porodice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Middleton (@jmidy)


Srećom, sestre su ostale istrajne i pomogle mu da nastavi svoju borbu, a Džejms danas vodi ispunjen i srećan život. Od 2021. godine je u braku sa dugogodišnjom devojkom Elizi Tevent, a često provodi vreme sa svojom porodicom.

makonda-tracker