i sve uz široki osmeh

Kejt Midlton GRUBO PREKRŠILA PROTOKOL i to joj nije prvi put: Ovo pravilo do sada NIKO NIKADA ovako nije zanemario

0

Princeza od Velsa pokrenula je još jednu kampanju usmerenu na decu, a ovog puta je posetila ljude koji rade na pijaci Kirkgate

foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princeza od Velsa, Kejt Midlton tokom godina konstantno radi na tome da poboljša uslove života dece, a novom kampanjom pokušava da istakne važnost ranih godina dečjeg života na njihov kasniji razvoj. 

 

U utorak, 41-godišnja princeza od Velsa otputovala je u severni engleski grad Lids da razgovara sa meštanima o svojoj novoj inicijativi.

 

Kejtina nova kampanja, Shaping Us, počela je u ponedeljak kada je održala govor u Londonu, nakon čega je usledilo puštanje filma koji je naglasio kako se bebe i mala deca razvijaju u kasnijim godinama, a sve to kao odgovor na njihova najranija iskustva.

 

 

Nakon ove posete princeza Kejt je posetila pijacu Lids Kirkgate i sastala se sa prodavcima o ovoj za nju veoma bitnoj temi. Iznenađeni članovi javnosti imali su prilike da izbliza vide kraljevsku porodicu tokom duge šetnje. 

 

Neočekivano, kada je Kejt prolazila, jedan muškarac u gomili je pitao da li bi mogao da napravi selfi sa njom. Čini se da Kejt ni jednog trenutka nije razmišljala, već je zastala i prišla mu.

 

Kejt Midlton prekršila po drugi put kraljevski protokol
Kejt Midlton prekršila po drugi put kraljevski protokol foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Dok je pokušavao da na telefonu okrene kameru, što mu nije odmah pošlo za rukom, rekao joj je:

 

- Izvini. Zaista sam nervozan -  kao što se vidi na snimku koji je na Tviteru objavio Kameron Voker iz GB njuza.

 

Kejt se samo ljubazno nasmejala i odgovorila mu:

 

- Molim vas ne brinite. U redu je - odgovorila je Kejt. Svi smo ponekad nervozni, a zatim se nasmejala za zajedničku fotografiju.

 

 

Svi koji prate život kraljevske porodice dobro znaju da britanska kraljevska porodica ima skup strogih protokolarnih pravila koja su za njih svetinja i koja moraju da poštuju prilikom prisustvovanja javnim događajima.

 

Pravilo koje naočigled deluje bezazleno, ali koje nikad do sada nije prekršeno, jeste zabrana pravljenja selfija sa građanima.

 

Neka od ovih pravila, međutim, Kejt Midlton i Megan Markl su prekršile. Jedan od slučaja odstupanja od protokola je susret i fizički kontakt sa obožavaocima, što su svojevremeno učinile i supruga princa Vilijama, a i izabranica princa Harija.

 

Kejt Midlton je čini se na trenutak zaboravila na kraljevski protokol
Kejt Midlton je čini se na trenutak zaboravila na kraljevski protokol foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Ipak, ovo pravilo zabrane selfija do sada je prekršila samo Kejt, i to ne jednom već dva puta. Pre ovog iznenađujućeg poteza princeze od Velsa sličan slučaj desio se i jednom prilikom kada su ona i njen suprug princ Vilijam bili u poseti jednoj britanskoj bolnici, gde se Kejt takođe slikala sa medicinskim sestrama koje su u toj ustanovi bile zaposlene. 

 

Da li su pravila ipak postala malo labavija od kada nema kraljice Elizabete II ili je samo Kejt trenutno zaboravila na njih ostaje nam da vidimo. 

 

 

 

 

 

makonda-tracker