kako vam se dopada?

Haljina u kojoj je kraljica Leticija prekršila protokol pre 19 godina! Neočekivano izdanje o kojem se i dan-danas priča

0

Kraljica Leticija od Španije se na venčanju princeze Meri od Danske pojavila u upečatljivoj haljini i sa zelenim ajlajnerom.

Crvena haljina i zeleni ajlajner su bili u prvom planu.
Crvena haljina i zeleni ajlajner su bili u prvom planu.foto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Španska kraljica Leticija uvek ima besprekornih stil i orman punu skromnih i svedenih odevnih predmeta koje kombinuje za obavljanje kraljevskih dužnosti.

 

Kada pogledate njene odevne kombinacije tokom godina potpuno je nezamislivo da je i ona jednom davno prekršila kraljevski protokol. 

 

Davno, u maju 2004. godine Leticija je zajedno sa svojim tadašnjim verenikom Felipeom prisustvovala venčanju danskog prestolonaslednika Frederika i princeze Meri od Danske.

 

A haljina koju je odabrala za venčanje u katedrali u Kopenhagenu je začudila sve iako je bila elegantna i prefinjena.

Leticija se tada odlučila za crvenu dugu haljinu bez rukava koja je bila ustručena, a potom od struka se širila u A kroj. Preko haljine je nosila prozirnu tkaninu pokrivši ramena.

Ovu predivnu haljinu, Leticija je uklopila sa crvenim salonkama i malom crvenom torbom

 

Svoj glamurozni izgled zaokružila je stilizujući svoju kosu sa pramenovima u boji karamele u blage "holivudske" talase. 

I mejkap je pratio crvenu nijansu te je Leticija od Španije usne naglasila karminom u boji rubinama, a spekulisalo se da je nosila i smaragadno zelenu olovku za oči te je do dan-danas ostalo nerazjašnjeno da li je samo tako izgledalo na snimcima ili je zaista stavila zelenu olovku na oči.

 

S obzirom na to da članovi kraljevske porodice često nose haljine do kolena u pastelnim nijansama, kao i da im je šminka uvek neutralna, Leticija je na ovaj način hrabro odstupila od kraljevskih protokola.

 

makonda-tracker