dobro su prošli

Niko se tome nije nadao: Kejt Midlton i princ Vilijam prekršili osnovno kraljevsko pravilo za Uskrs

0

Pre pet godina, Kejt Midlton i princ Vilijam su prekršili važno kraljevsko pravilo kada je u pitanju obeležavanje Uskrsa.

Kraljica Elizabeta Druga im to tada nije zamerila.
Kraljica Elizabeta Druga im to tada nije zamerila.foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Svakog Uskrsa, kraljevska porodica se okuplja na tradicionalnoj crkvenoj službi u zamku Vindzor,ali su princ Vilijam i Kejt Midlton jednom prekršili kraljevsko pravilo po dolasku.

 

Crkvena služba za Uskrs je jedan od retkih trenutaka kada britanska kraljevska porodica odmara od svojih kraljevskih dužnosti. A sutra će se obeležiti prvi Uskrs nakon smrti kraljice Elizabete Druge koji će predvoditi kralj Čarls.

 

Prethodnih godina su praktikovali da slično kao za Božić, većina članova britanske kraljevske porodice ide na službu koja se održava u Vindzoru. 

 

Ali umesto da se svi masovno pojavljuju, članovi kraljevske porodice obično slede tradiciju koja znači da najstariji član porodice dolazi poslednji.

U prošlim godinama, ovo je bila pokojna kraljica, a slike sa uskršnjih službi u prošlosti su pokazale da njeni rođaci stoje u redu ispred kapele i čekaju da je pozdrave pre nego što uđu unutra.

 

Međutim, 2018. godine, princ i princeza od Velsa prekršili su ovo kraljevsko pravilo tako što su se pojavili nakon njenog kraljevskog Veličanstva - ali izgleda da to nije bilo zbog njihovog kašnjenja.

 

Kako prenosi Mirror, oni su se tada našli u saobraćajnoj gužvi na putu M4 do Vindzora nakon što su proveli nekoliko dana sa Kejtinom porodicom i princom Džordžom i princezom Šarlotom. Podsetimo, Kejt je u to vreme bila trudna sa princom Luisom.

 

To je značilo da su stigli posle kraljice i nakon što je služba počela,pa su morali tiho da uđu u kapelu posle ostalih.

 

Izgleda da im kraljica to nije zamerila i da je imala razumevanja budući da je kasnije fotografisana kako se smeje i uživa u razgovoru sa njima. 

 

Ove godine bi zaglavljivanje Vilijam i Kejt u saobraćaju na putu do Vindzora trebalo bi da bude prošlost - to je zato što sada žive u Adelaide Cottage-u na imanju.

 

 

makonda-tracker