modna istorija na delu

4 stajlinga za 24 sata – a svaki REMEK-DELO! Najbolje odevena žena na svetu je SVA MODNA INSPIRACIJA koja vam treba

1

Za samo dve večeri, mlada glumica još jednom je podsetila da nije slučajno proglašena najmlađom modnom ikonom u istoriji Amerike

Zendeja na dodeli nagrada sag awards 2023
Zendeja na dodeli nagrada sag awards 2023foto: Stewart Cook / Shutterstock Editorial / Profimedia

Popularna glumica Zendeja Kolman (26) proteklih godina jedna je od najzapaženijih mladih dama u Holivudu, a spada u retke kojima to uspeva bez ijednog skandala!


Lepotica koja je ponikla u Diznijevoj "kuhinji", kad je igrala u dečijoj seriji "Shake It Up", zabeležila je u poslednje vreme mnogo primećenih uloga: u novom serijalu o Spajdermenu, spektakularnom rimejku "Dine" Denija Vilneva, mjuziklu "Veličanstveni šoumen", u kom je igrala sa Hjuom Džekmenom, i mnogim drugim uspešnim ostvarenjima.


Za sve to vreme uživa u vezi s kolegom Tomom Holandom o kojoj nikad ne priča u javnosti, a postala je i sinonim za savremenu eleganciju u Holivudu koja spaja aktuelne trendove i vanvremenski šik njenih koleginica iz ranijih epoha.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)


Zato niko nije bio iznenađen 2021. godine, kada je Zendeja postala najmlađa žena u istoriji kojoj je Savet modnih dizajnera Amerike zvanično uručio Nagradu za Modnu ikonu, na dodeli nagrada CFDA Fashion Awards.


Privatno se oblači vrlo jednostavno i mahom sportski, ali kada ona stupi na crveni tepih – malo ko može da joj parira!

 

Tako je bilo i proteklih dana, kada je Zendeja bila jedna od vodećih zvezda na dva glamurozna događaja u Holivudu, a za svako je spremila po dve odevne kombinacije o kojima se priča.


Najpre smo je na dodeli nagrada NAACP Image Awards videli u veličanstvenoj Versace kreaciji, i to modelu iz couture kolekcije za proleće 2002. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

 

Zendeja je iz arhive čuvene italijanske modne kuiće izvukla predivnu crnu toaletu sa šlepom koju krase zeleni – i to neonski! – detalji, a u pitanju je haljina od svile sa "opasno" dubokim šlicem.

 

Zendeja na dodeli nagrada NAACP Image Awards 2023
Zendeja na dodeli nagrada NAACP Image Awards 2023foto: Image Press Agency / ddp USA / Profimedia

Iste večeri, priredila još jedno vintage iznenađenje, u vidu kompleta brenda Prada iz 1993. godine. Reč je o maksi-suknji i topu u kojima smo tada videli legendarnu Jasmin Gauri i koji krase smeli izrezi i zvezdice, a ona se odlično uklopila uz njenu novu talasastu bob frizuru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)


Ako ste mislili da je posle toga Zendeja provela vreme diveći se svojim fotografijama – grešite. Odmah se bacila na novi modni izazov, pa je sutradan prisustvovala dodeli nagrada SAG Awards, gde je stigla u očaravajućoj toaleti modne kuće Valentino, čije je ona zaštitno lice.

 

Zendeja na dodeli nagrada sag awards
Zendeja na dodeli nagrada sag awardsfoto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Ova nestvarna kreacija je rađena specijalno za nju, a njen gornji deo je pripijen korset bez bretela, dok se donji širi od kolena u raskošnu suknju i ukrašen je krupnim i efektnim ukrasima u obliku svetova.

 

Dodajte tome predivnu svetloroze nijansu i imate nezaboravan look.

 

Zendeja na dodeli nagrada sag awards
Zendeja na dodeli nagrada sag awardsfoto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

I još nisu prisutni stigli ni da "uhvate vazduh" od ovog božanstvenog prizora, a Zendeja se već presvukla! Sledeći stajling u kom se pojavila je neobična haljina brenda Armani Prive, i to haljina iz couture kolekcije za proleće 2023. godine.

 

Zendeja na dodeli nagrada sag awards
Zendeja na dodeli nagrada sag awardsfoto: Mark Von Holden for SAG Awards / Shutterstock Editorial / Profimedia

Grudnjak mačkastog oblika u crnoj boji svakako je u prvom planu, a ispod njega se pruža efektan prorez, zatim asimetrična tkanina svetloplave nijanse, nakon čega pada svetloroze suknja do poda, a sve je zaokruženo upečatljivim crnim porubom i skupocenim Bvlgari čokerom sa smragadom...


I to sve za samo dve večeri!

 

 

makonda-tracker