BUDUĆNOST JE TEK PRED NJOM

BACILA JE U SENKU ČAK I DŽENIFER ANISTON: Ko je glumica koja će u Holivudu uskoro zameniti najpoznatije žene na svetu?

0

Dodela Emi nagrada održana je sinoć onlajn — prvi put u istoriji. Zendaja Kolman je s 24 godine postala najmlađa dobitnica ovog priznanja — u istoriji.

 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zendaji Kolman je Emi donela uloga u dramskoj seriji "Euforija" Sema Levinsona koja je podigla veliku prašinu, a u kojoj ona igra tinejdžerku Ru Benet, koja se nakon predoziranja i boravka u Centru za odvikavanje vratila u rodni grad.


Serija je pokrenula brojna tabu pitanja, a prema mišljenju roditelja, njen sadržaj prepun eksplicitnih scena i problematičnih tema, nije primeren za tinejdžere (emitovanje serije pratila je napomena da nije za gledaoce mlađe od 18 godina). Primera radi, konzumiranje narkotika i zloupotreba društvenih mreža za objavljivanje eksplicitnih fotografija, čime se bavila serija, veoma su zasmetali roditeljima.

 

foto: Profimedia

Međutim, serija se borila protiv stereotipa i predrasuda s kojima se upustila u borbu kako bi rešila važne probleme, a Zendaja je bila sjajna u tumačenju lika Ru.

 

 

Da je spremna za velike uloge, devojka iz Ouklanda u Kaliforniji pokazala je i prethodnim glumačkim angažmanima, a da se shvatila priča o Zendaji i njenom uspehu, treba se vratiti na početak priče.


Zendaja, koja je prvog septembra napunila 24 godine i koja živi u Los Anđelesu, odrasla je u obližnjem kalifornijskom Šekspirovom pozorištu u Orindu, gde je njena majka radila kao upravnik teatra.


Pre nego što je počela da se bavi glumom, radila je kao manekenka. A kao glumica predstavila se 2010. u Diznijevoj seriji "Igraj" autora Krisa Tompsona. Igrala je Roki Blu, dok je lik njene najbolje prijateljice tumačila Sisi Džouns tumačila Bela Torn (obe Diznijeve zvezde stekle su popularnost, ali je Zendaja daleko poznatija i s potpuno drugačijim imidžom od provokativne i buntovne koleginice).

 

 

Serija "Igraj" prikazivala se do 2013. a Zendaja je u njoj prikazala i sjajno igračko i pevačko umeće, baš kao i Bela. Specijalnost u plesu joj je hip-hop, a snimila je nekoliko muzičkih albuma.


"Škola za talente", "Kej Si na tajnom zadatku", "Spajdermen: povratak kući", "Spajdermen: daleko od kuće" njene su stepenice do holivudskog vrha.

Poslednja u nizu je uloga Čani u filmu "Dina" reditelja Denija Vilnera, rađenom po istoimenom romanu Frenka Herberta.


Pored glume polje na kojem Zendaje postiže uspehe jeste i moda, odnosno stil, i te kako neophodan jednoj svetskoj zvezdi.

 

1 / 11 Foto: Profimedia


Modni stručnjaci su usaglašeni da Zendaja ima ukus za odevanje vredan prave modne ikone, a na holivudskim manifestacijama često zaseni i zvezde koje imaju znatno duži staž na javnoj sceni.


Poznata je i kao feministkinja, a na dodeli Emija je nakon što joj je uručena nagrada, ukazala poštovanje ikoni feminizma i sudiji Vrhovnog suda Rut Džoun Bejder Ginsberg, koja je preminula prošle nedelje. Glumica, koja ne podržava politiku aktuelnog predsednika Donalda Trampa, pozvala je američku javnost da glasaju na predsedničkim izborima u novembru.


Uticaj koji je stekla u šou-biznisu koristi u raznim oblastima, a on joj je doneo i pravo bogatstvo — 15 miliona dolara.

 


Od Zendaje se uspesi tek očekuju.

 

makonda-tracker