jača od skandala

Suprug kao najzgodniji plemić, a ona – PRINCEZA IZ BAJKE: Premijerka Finske u izdanju u kakvom je NIKAD nismo videli

0


Posle mini-haljina, kožnih jakni, martinki, šortseva, farmerki... Šta još može da ponese najmlađa evropska premijerka da iznenadi? Ovog puta – stil za princeze.

foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT
foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Finska premijerka Sana Marin (37) proteklih meseci često je u centru pažnje javnosti. Najpre su se pojavili snimci sa jedne kuće žurke zbog koje se ona suočila s neprijatnim komentarima i čak se podvrgla testiranju na drogu, potom je oštro istakla da će rat u Ukrajini biti završen tek onda kada Rusija napusti teritoriju ove zemlje, a sada se ponovo priča o njoj.


Razlog je njen stil, koji je, takođe, bio u fokusu ove godine. Viđali smo Sanu Marin na žurkama i rok festivalima u mladalačkim i urbanim kombinacijama u kakvim nije uobičajeno videti političare, ali sada je odabrala nešto sasvim drugačije i ponovo oduševila.

 

Marinova je, naime, prisustvovala prijemu u predsedničkoj palati u Helsinkiju povodom finskog Dana nezavisnosti, a za ovu priliku odabrala je elegantnu kreaciju koja podseća na toalete u kojima viđamo članice kraljevskih porodica.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

 

Sana Marin izabrala je haljinu finske dizajnerke Sari Horko, uzak model rađen po meri koji ima kratke rukave, ugrađen pojas koji ističe struk i decentan šlep u stilu princeza.


Uz to je ponela raskošnu ogrlicu, minđuše i narukvice, a nosila je i lentu s ordenom, dok je kosu podigla u nisku punđu i zadala pravi modni izazov Kejt Midlton i njenim "koleginicama".


Sana Marin je, inače, stigla u društbvu svog supruga Markusa Raikonena, poznatog finskog preduzetnika i bivšeg fudbalera, koji je odabrao crno klasično odelo s belom košuljom i crnom leptir-mašnom. Par je zajedno već 18 godina, u braku su od 2020, a zajedno su 2018. godine dobili ćerku Emu.

 

 

makonda-tracker