fashion-forward

Narednih godina nosićemo SAMO NJIH: Ove čizme su najnovija POMAMA srpskih i stranih influenserki

1

Bela Hadid ih obožava, Irina Šajk ih je nosila među prvima, a postoji toliko različitih modela da modni stručnjaci ističu da će još dugo, dugo biti u modi

foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Veronesi // BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Maciel / Backgrid USA / Profimedia
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Veronesi // BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Maciel / Backgrid USA / Profimedia

Gotovo da nema trenda iz devedesetih koji ne doživljava renesansu ovih dana.

 

Slip haljine, providne i mrežaste majice, (nažalost!) pantalone niskog struka, šareni, plastični i stakleni nakit... Međutim, malo ko je očekivao da bi ponovo mogla da nam se vrati masivna obuća, a još manje da će ona tako lako početi da dominira svetom mode!

 

Glomazna ženska obuća je tokom devedesetih bila vrlo popularna, ipak, najviše u slučaju patika, papuča i sandala, a sada su pretežno tako masivne čizme.

 

 

Tzv. chunky čizme napravile su proteklih sezona pravi modni bum i predstavile su ih brojne modne kuće, od Prade do Rika Ovensa, a nose ih trendseterke poput Irine Šajk, Bele Hadid i ostalih.

 


Za razliku od ostalih trendi komada iz prošlosti koje su ponovo u modi, očekuje se da će masivne čizme izdržati test vremena zahvaljujući prostoj činjenici da postoji toliko ultrapraktičnih varijanti! Jednostavno, toliko ih je različitih da je teško napraviti grešku i mogu da se kombinuju uz sve: od farmerki do sukanja-

 

Glomazne čizme su definitivno neophodne u zimskom garderoberu – kaže njujorški stilista Sepe Tirabasi. – One mogu da zadrže prepoznatljive elemente, a ipak vam dopuste da budete modno inovativni i kul, sa stavom.

 


On naglašava da masivni đon dodaje i koji centimetar visine, ali bez svih onih muka koje stižu s nošenjem visokih štikli.

 


Ovakva ženska obuća stvara savršen balans nežnog i grubog, a izrazito su urbane i zgodne za street style kombinacije. Bez obzira na to birate li gležnjače ili visoke čizme u ovom stilu, možete ih nositi sa mini-haljimama, pantalonama različitih krojeva, a na influenserkama smo ih viđali čak i u poslovnim autfitima, sa sakoima i elegantnim kaputima!
 

 

makonda-tracker