idu uz sve

Čine da svaka žena izgleda vitkije: Obožavane farmerke koje sigurno imate u kući biće glavni trend narednih godina

0

Model koji ističe obline, čini da figura deluje ženstvenije i lako se kombinuju novi su vodeći trend

foto: Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Početkom dvehiljaditih, vodeće svetske zvezde poput Britni Spirs, Kristine Agilere i Bijonse nosile su farmerke blago zvonastih nogavica i niskog struka, kojima su nam ponosno pokazivale svoje ravne stomake. Na svu sreću, proteklih godina je viši struk popularniji, pa ima prostora da se ponešto sakrije od pogleda i da se osetimo vitkije u farmerkama, ali zvoncare su ponovo tu – i aktuelnije nego ikad!


Omiljeni retro trend, koji je posebno bio popularan tokom sedamdesetih, narednog proleća ponovo će zavladati modnom scenom, a neki od prestižnih brendova već su u novim kolekcijama najavili potpunu dominaciju zvonastih nogavica.

 

Među prvima koji su ove sezone poneli ovaj komad bila je britanska živa legenda modelinga Kejt Mos, koja se u Londonu pojavila u zvoncarama od džinsa, a uklopila ih je u smart casual kombinaciju.

 

Kejt Mos
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Upravo ovaj autfit sjajan je primer kako ovaj novi-stari trend spojiti s onim što već imamo u ormanu – dovoljan je jedan blejzer efektne nijanse ili dezena, lagana i neutralna košulja i imate savršenu streetstyle varijantu!


U zavisnosti od brenda, u ponudi su zvoncare od tamnog i svetlog teksasa, šireg i užeg "zvona", izbleđene, pocepane, prskane... U pitanju je vrlo praktičan model, koji naglašava obline i savršeno pristaje svakom tipu građe, premda najbolje izgleda na visokim ženama.

 


Ovaj model farmerki posebno je zahvalan za jesenju sezonu jer izgleda sjajno u spoju s kratkim čizmama svih vrsta, pa može da se nosi s bajkerskim čizmama na pertlanje, čelsi modelima, kanađankama itd, a odlično izgleda i uz jednostavne patike.

 

Zvoncare
foto: Shutterstock / Mariia Boiko

Sve češće ih viđamo s obućom s visokim štiklama, a za to su naročito popularni modeli farmerki koje su toliko dugačke da se obuća tek nazire.

 

Dženifer Lopez
foto: Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

 

makonda-tracker