street style

Kad su prikladne patike, a kada čizmice? Evo kako pravilno nositi različite vrste TEKSAS HALJINA

0

Ako želite ove prolećne i letnje sezone da uskočite u kvalitetnu haljinu od džinsa, ovo morate imati na umu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Decenije prolaze, trendovi se smenjuju, ali džins je neprolazan.


Bez obzira na sezonu, komadi od teksasa uvek pronađu način da budu u fokusu, ali kada je reč o proleću i letu — haljina od džinsa je njen suvereni vladar!


Nakon što su različiti krojevi ulazili u modu i izlazili iz nje, čini se da su ovih dana baš sve vrste teksas haljina in.

 

Nose se i one s tregerima, i košulje-haljine, viđamo modele svih dužina i oblika, a posebno su popularni retro modeli, koji oživaljavaju stil sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih.


Ipak, ne može svako da nosu svaku teksas haljinu, niti one mogu da se kombinuju bilo kako. Ako želite da se počastite ovakvim vanvremenskim komadom, ovi trikovi mogli bi biti od koristi.

 

Ovi saveti mogli bi vam biti od pomoći ako planirate da svoj svakodnevni stil ove sezone začinite ovim upečatljivim komadom

 

  • Teksas košulja-haljina

 

teksas haljina
foto: Profimedia

Ovaj model haljine od džinsa svakako je najpopularniji, a najbolje izgleda kad se nosi golih nogu, odnosno bez čarapa, i uz bele patike. Međutim, ako želite za nijansu elegantniji izgled, probajte ovakvu haljinicu sa espadrilama s podignutom petom!

 

  • Teksas haljina tregerima

 

teksas haljina
foto: Profimedia

Haljine s tregerima imaju pomalo retro prizvuk i — isto kao pantalone s tregerima napravljene od džinsa — definitivno nisu za svakoga.

 

Potrebno je pronaći model baš za vašu liniju i, naravno, mudro ih kombinovati, a uglavnom se nose s običnim majicama i espadrilama ili baletankama, ali i s patikama izgledaju lepo.

 

Ovakav model pruža nežan i mladalački izgled, pa je s njim dopušteno mešati pomlao detinjaste komade: roze ili imajicu s aplikacijama crtanih junaka ili nacrtanim minijaturnim ananasima, otkačen kačket i sl. Naravno, izbegavajte ovakve haljine u prilikama kada se očekuje da se doterate.

 

  • Teksas haljina na kopčanje

 

teksas haljina
foto: Profimedia

Haljina koja se u potpunosti kopča spreda slična je košulji-haljini, ali se uglavnom ne smatra "produženom košuljom".

 

Ovaj model je na scenu u velikom stilu pre nekoliko godina vratila Aleksa Čang, a obično je u pitanju haljina od nešto debljeg i krućeg materijala, pa se može nositi i u kombinaciji s čarapama.

 

Što se tiče obuće, sjajan način da nosite takvu teksas haljinu jeste spoj s nekim cipelama za svaki dan, poput oksfordica, a ako je toplije odlično će izgledati uz baletanke.

 

  • Teksas boho haljina

 

teksas haljina
foto: Profimedia

Ko kaže da su haljine od džinsa rezervisane za sportski stil i strogo casual varijante?

 

Ukoliko se odlučite za boho model, možete izgraditi vrlo šik odevnu kombinaciju uz duhu sedamdesetih! Najbolje od svega je to što mogućnosti za kombinovanje s obućom brojne: patike, baletanke, sandale, papuče, ali i espadrile visoke pete, čizme različite visine, a ukoliko naletite na vrlo elegantan model, možete se provući čak i s belim salonkama i šeširom.

 

Ukoliko želite da dodate svom garderoberu haljinu od džinsa, obavezno pogledajte ovu galeriju i potražite inspiraciju — iznenadiće vas koliko različitih modela postoji!

 

1 / 13 Foto: Instagram, sincerelyjules

 

 

makonda-tracker